A. Sabonis pateko į visų laikų geriausių NBA lygos europiečių dešimtuką | Kas vyksta Kaune

A. Sabonis pateko į visų laikų geriausių NBA lygos europiečių dešimtuką

delfi.lt 2022/04/11 18:04

Legendinis Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis išrinktas į visų laikų geriausių NBA lygoje žaidusių europiečių dešimtuką.

Vidurio puolėjas iš Kauno atsidūrė antroje komandoje, į kurią dar pateko serbai Nikola Jokičius ir Peja Stojakovičius bei kroatai Toni Kukočius ir Draženas Petrovičius.

Pirmąjį geriausiųjų penketuką sudaro vokietis Dirkas Nowitzkis, graikas Giannis Antetokounmpo, ispanas Pau Gasolis, prancūzas Tony Parkeris ir slovėnas Luka Dončičius.

Šiuose 75-ąjį savo gyvavimo jubiliejų švenčiančios NBA lygos organizuotuose rinkimuose 50 procentų rezultatų lėmė fanų balsai ir 50 procentų – komisijos narių nuomonė.

Primename, kad iš viso NBA lygoje Sabas praleido septynis sezonus, per kuriuos uždirbo 47,838 mln. JAV dolerių.

Arvydo vidurkiai aikštelėje – po 12 taškų ir 7,3 atkovoto kamuolio per 24 minutes, o asmeniniai rekordai skirtingose statistikos kategorijose – 33 taškai, 20 sugriebtų kamuolių, 8 rezultatyvūs perdavimai ir 6 blokai per mačą.

Sykį A. Sabonis buvo arti ir NBA aukso žiedo, kai 1999–2000-ųjų sezono Vakarų konferencijos finale jo atstovaujami Portlando „Trail Blazers“ susitiko su Los Andželo „Lakers“ ir serijos rezultatas buvo lygus 3:3, o paskutinėje dvikovoje likus žaisti 10 min. pirmavo 15 taškų skirtumu (75:60).

Visgi išsibaudavus lietuviui oregoniečiai pralaimėjo atkarpą net 9:29, susitikimą 84:89 ir seriją 3:4, o „Lakers“ NBA finale 4:2 susitvarkė su Indianos „Pacers“ ir buvo karūnuoti čempionais.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA