„Kinder“ šokoladuose bakterijų neaptikta, tačiau produktai išimami iš prekybos | Kas vyksta Kaune

„Kinder“ šokoladuose bakterijų neaptikta, tačiau produktai išimami iš prekybos

/ Wikipedia nuotr.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), siekdama įvertinti į Lietuvos rinką tiekiamų „Ferrero“ gaminių saugą, atlieka laboratorinius tyrimus. Pirmųjų rezultatų duomenimis, Lietuvoje parduodamuose produktuose „Kinder Surprise Maxi“ ir „Kinder Schoko-bons“ salmonelių neaptikta.

Belgijos kompetentingos institucijos informuoja apie besitęsiantį tyrimą dėl tarpvalstybinio per maistą plintančios infekcijos protrūkio, siejamo su šokolado gaminiais, pagamintais vienoje „Ferrero“ gamyklų Belgijoje. Tyrimas vis dar tebevyksta, atsekamumo duomenys atnaujami ir apie tyrimo rezultatus nuolat keičiamasi informacija su kitų šalių suinteresuotomis institucijomis, rašoma VMVT pranešime žiniasklaidai.

Pranešama, kad žinoma konditerijos gamintoja „Ferrero“, bendradarbiaudama su Belgijos kompetentingomis institucijomis, sustabdė Arlono mieste esančios gamyklos veiklą dėl galimų sąsajų su salmoneliozės atvejais keliose Europos šalyse. Imdamasi atsargumo priemonių įmonė paskelbė apie savanorišką visų, šiame Belgijos fabrike pagamintų maisto produktų atšaukimą. Šis atšaukimas atliekamas prevenciniais tikslais.

Pagal Lietuvos tiekėjo, platinančio „Ferrero“ produkciją mūsų šalyje, VMVT pateiktą informaciją, į Lietuvos rinką galėjo pateikti kai kurie produktai, kurie buvo pagaminti Belgijos gamykloje Arlono mieste. Įtartinų, galimai nesaugių partijų numeriai skelbiami ne tik tiekėjams ar pardavėjams, bet ir vartotojams.

Maisto tvarkymo subjektai, prekiaujantys nurodytais produktais, turi juos išimti iš rinkos, grąžinti tiekėjui ir nevykdyti jų išpardavimo, taikant nuolaidą. Taip pat vartotojai turi būti informuoti apie galimybę grąžinti jau nusipirktą produktą.

Galimai nesaugios partijos / VMVT nuotr.

Vartotojams, įsigijusiems minėtus produktus, rekomenduojama jų nevalgyti. Įsigytus produktus galima grąžinti į prekybos vietas, kuriose juos pirko. EAN kodą galima rasti ant pakuotės. Jį sudaro skaičiai, esantys po vertikaliais kodo brūkšniais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA