Kanapes užsakęs kaunietis jų taip ir nesulaukė: vagišiai užuodė grobį | Kas vyksta Kaune

Kanapes užsakęs kaunietis jų taip ir nesulaukė: vagišiai užuodė grobį

Asociatyvi / Policijos nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trys kauniečiai M. K., M. K. ir E. U. kaltinami organizuotoje grupėje pavogę didelį kiekį narkotinių medžiagų. Ketvirtasis įtariamasis J. Š. bus teisiamas dėl neteisėto narkotikų laikymo.

Kaip rašoma Lietuvos prokuratūros pranešime žiniasklaidai, ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos tyrėjai. Tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, 2021 lapkričio mėnesį viename iš Kauno siuntų perskirstymo terminalų trys darbuotojai galimai pavogė siuntą, kurioje buvo kilogramas kanapių. Įtariama, kad užuodę nuo siuntos sklindantį specifinį kvapą, darbuotojai suprato, kad ten yra kanapės ir kartu priėmė sprendimą siuntą pasisavinti, o jos turinį vėliau parduoti.

Tyrimo duomenimis, minėta siunta buvo atkeliavusi iš Lenkijos. Ją vienas kaunietis siuntėsi legaliai, nes internetinėje parduotuvėje buvo teigiama, kad tai yra pluoštinės kanapės ir jose esantis narkotinių medžiagų kiekis neviršija nustatytos legalios normos, kuri yra 0,2 procento.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad narkotinių medžiagų kiekis šiose kanapėse vis dėlto viršija leidžiamą normą, todėl šios kanapės yra priskiriamos narkotinėms medžiagoms.

Siuntą pavogusiems asmenims taip pat kilo įtarimų dėl šių kanapių stiprumo, nes išbandę kanapes beveik nepajautė jų poveikio. Nors išbandytos kanapės buvo silpnos, kaltinamieji jas vis tiek nusprendė pasilikti.

Įtariama, kad kilogramą kanapių pasisavinę siuntų tarnybos darbuotojai nesutarė, kur jas laikyti. Manoma, kad jie vogtas kanapes perdavinėjo vienas kitam. Kadangi M. K. namuose kanapių nenorėjo laikyti dėl intensyvaus jų kvapo, šias perdavė bičiuliui J. Š. Pastarasis tapo ketvirtuoju šios bylos kaltinamuoju. Jam pareikšti kaltinimai dėl neteisėto narkotinių medžiagų laikymo.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui. Lenkijos teisėsaugai informuota apie jų šalyje veikiančią internetinę parduotuvę, pardavinėjančią kanapes, kuriose leistinas narkotinių medžiagų kiekis viršija legalų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA