Serbų sirgaliai parodė veidą: nubraukta NATO vėliava ir atgarsiai iš Kauno | Kas vyksta Kaune

Serbų sirgaliai parodė veidą: nubraukta NATO vėliava ir atgarsiai iš Kauno

delfi.lt 2022/04/09 15:46
DELFI nuotr.

Belgrado „Crvena Zvezda“ fanai nepamiršo prieš savaitę Kaune jų šalies adresu skambėjusių skanduočių ir vienoje iš tribūnų plevėsavusios NATO vėliavos. Penktadienio Eurolygos rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“ Serbijos klubo ultros pateikė savo atsakymą žemiau juostos.

Ištikimiausių Belgrado komandos sirgalių tribūnoje buvo iškelta raudona spalva perbraukta NATO vėliava, o plakatai skelbė palaikymą karą Ukrainoje vykdančiai Rusijai ir tai, kad didžiuojamasi tuo, kaip „Crvena Zvezda“ krepšininkai elgėsi Kaune.

Praėjusį sekmadienį daugiau nei 10 tūkstančių žiūrovų „Žalgirio“ arenoje prieš ginčo kamuolį griausmingai nušvilpė transparantą „STOP WAR“ ignoravusią Serbijos ekipą, o aktyviausių sirgalių grupuotė „Green White Boys“ savo repertuarą pradėjo nuo skanduotės „Putin ch**lo“.

Vėliau aistruoliai jau skandavo „F**k you Serbia“, „serbai yra rusų kekšės“, o „Green White Boys“ tribūnoje atsirado NATO, kurios aviacija 1999 metais bombardavo Belgradą, vėliava.

„Crvena Zvezda“ po rungtynių, kuriose po pratęsimo 103:98 triumfavo „Žalgiris“, apkaltino Kauno publiką dėl provokacijų ir įžeidimų bei pareikalavo Eurolygos sankcijų. Lyga jų kol kas neskyrė, o nuobaudos už išniekintą NATO vėliavą dabar gali grėsti ir pačiai „Crvenai Zvezdai“.

Belgrado komanda (12-16) nugalėjo „Anadolu Efes“ kolektyvą rezultatu 93:85 ir finišavo devinta. Šių metų Finalo ketverto turnyras gegužės 19-21 dienomis vyks būtent Belgrade.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA