Sugrįžta maisto mylėtojų mugė „Kaunas FOOD“: dar neragauti gardumynai ir nemokama kultūrinė programa | Kas vyksta Kaune

Sugrįžta maisto mylėtojų mugė „Kaunas FOOD“: dar neragauti gardumynai ir nemokama kultūrinė programa

Partnerio turinys / Apmokėtas turinys 2022/04/08 14:47
„Komplimentai“ nuotr.

Didelio populiarumo sulaukusi „Kaunas FOOD“ mugė trečią kartą grįžta į Kauną. Unikalaus maisto ir gėrimų gamintojai gurmanų lauks balandžio 9-10 dienomis Kauno „Akropolyje“. Dviejuose prekybos centro aukštuose įsikūrusi mugė vilios kūrybinėmis dirbtuvėmis, įdomia konferencija ir gardžiomis degustacijomis, tad rekomenduojama ateiti ne tik su kūrybiniu polėkiu, bet ir tuščiu skrandžiu!

„Kaunas FOOD“ mugė / Organizatorių nuotr.

Laikina virtuvė prekybos centre

Šeštadienį, balandžio 9 dieną, „Kaunas FOOD“ mugės lankytojų lauks nemokama kulinarinė programa, kurią 12 val. pradės TV laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja Ilona Juciūtė.

„Laikinai įrengtoje virtuvėje, I. Juciūtė demonstruos, kaip ketaus puode pasigaminti avinžirnių troškinį. Jo vėliau galės paragauti visi svečiai! Kol troškinys kunkuliuos, I. Juciūtė pristatys savo knygą „Troškintuvai. 60 laiko patikrintų receptų“. O vėliau bus galimybė asmeniškai susipažinti su knygos autore, gauti autografą ar kulinarinių patarimų“, – teigė mugės organizatoriai.

Susitikimas su Ilona Juciūte / Organizatorių nuotr.

III-iame prekybos centro „Akropolis“ aukšte vyks ir daugiau įdomių interviu su mugės dalyviais.

Pavyzdžiui, bus galimybė pasišnekučiuoti su prekės ženklo „Maži mamutai“ kūrėju Viliumi Tamošaičiu. Jis papasakos, kaip užaugino savo prekės ženklą, kokį kelią reikėjo nueiti ir kuo ypatingi jo pagardai.

Edukacinė programa vaikams

Kol tėveliai klausys interviu ir degustuos mugės dalyvių gaminius, mažieji neliks be veiklos. Toje pačioje erdvėje juos užims „Keramikos akademija“. Mažųjų mugės lankytojų lauks edukacinė programa – Velykinės atvirutės gamyba iš smėlio.

Pasigaminus atvirutes bus galima ir pasmaližiauti, nes prasidės Velykinio meduolio dekoravimo dirbtuvės kartu su „Bendruomenės virtuvės studija“.

Šios veiklos metu tiek maži, tiek dideli su konditerių parūpintomis priemonėmis, pabarstukais ir glajais, margins meduolius velykinėmis spalvomis ir ornamentais.

„Skamba įdomiai? Taip ir bus! Abiejų veiklų metu mugės dalyviams atsinešti nieko nereikia, visos priemonės bus suteiktos“, – pažymi „Kaunas FOOD“ organizatoriai.

Smėlio atvirutė / Organizatorių nuotr.

Konferencija aktualiomis temomis

Truputėlį pailsėję ir paskanavę meduolių, „Kaunas FOOD“ mugės lankytojai bus kviečiami grįžti prie rimtų temų. Programa tęsis su konferencija, kurios metu savo srities specialistai aptars dvi šiai dienai aktualios temas.

15.30 val. profesionalus sporto treneris Andžėj Michmel skaitys pranešimą „Geležinis imunitetas“. A. Michmel žinutė klausytojams: „paskaitos metu pateiksiu savo, per daugelį metų nušlifuotą, atidirbtą ir labai išpuoselėtą KNOW-HOW sistemą, kaip galima būti sveikam!“.

Susitikimas su Andžėj Michmel / Organizatorių nuotr.

Pasiruošę rūpintis savo imunine sistema, mugės svečiai turės galimybę susipažinti su ketogeninės mitybos subtilybėmis.

Šeštadienį 17.00 val. savo pranešimą skaitys prekės ženklo „KetoAcovado“ co-owner Marius Ševeliovas. Pranešimo tema: „Ketogeninė mityba – daugiau nei dieta!“.

Sekmadienį – trys nemokamos veiklos

Sekmadienį „Kaunas FOOD“ mugės renginiai bus skirti visai šeimai – trys nemokamos veiklos lauks ir mažų, ir didelių.

Pirmosios veiklos metu, 12 val., floristikos studija „Cukrinis kaspinėlis“, pasitelkus pavasarinių gėlių spalvas, kauniečius ir mugės svečius mokys dekoruoti Velykų stalą.

Apie 13 val. mugės programoje numatytos margučių ridenimo varžybos ir saldūs prizai. „Lovelius ir margučius suteiksime, bet galite atsinešti ir savo. Tik nesukčiaukite ir nesineškite medinių margučių“, – pažymi „Kaunas FOOD“ mugės organizatoriai.

Kai atrodys, kad nuveikta daug: išmokta dekoruoti Velykų stalą, pasidžiaugta margučių ridenimo nugalėtojo titulu, laukia smagiausia programos dalis – animatorius!

Sekmadienį 14 val. nuotaikingas zuikis iš „Laimės kiemas“ mažųjų veidukus puoš velykinėmis spalvomis ir motyvais, o vyresniems vaikams darys laikinas tatuiruotes.

Kol mažieji bus užsiėmę, tėveliams bus puiki proga daugiau sužinoti apie „Laimės kiemas” organizuojamas stovyklas.

Kauniečiai ir miesto svečiai „Kaunas FOOD“ mugėje kviečiami apsilankyti balandžio 9-10 dienomis. Mugė vyks PC „Akropolio“ II-ame aukšte, abi dienas nuo 10.00 iki 21.00 val. Kūrybinė programa mugės lankytojų lauks III-iame aukšte, prie parduotuvės „Topo centras“.

Daugiau apie „Kaunas FOOD“ mugę čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA