VMI įspėja: liko mažiau nei mėnuo deklaruoti pajamas | Kas vyksta Kaune

VMI įspėja: liko mažiau nei mėnuo deklaruoti pajamas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad daugiau nei 18 tūkst. Kauno apskrities gyventojų, kurie praėjusiais metais vykdė individualią veiklą, jau deklaravo pajamas. Dar apie 42 tūkst. apskrities smulkiųjų verslininkų pateikti deklaracijas ir sumokėti mokesčius turi mažiau nei mėnesį laiko – iki gegužės 2 d.

„Dėkojame gyventojams, kurie nelaukė paskutinės minutės ir jau deklaravo pajamas. Primename, kad deklaraciją pateikti privalo ir tie, kurie iš praėjusiais metais vykdytos savarankiškos veiklos negavo jokių pajamų“, – pranešime žiniasklaidai teigė Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Kauno AVMI primena, kad pajamų deklaravimo procesą gyventojams palengvina deklaravimo vedlys. Deklaracijas savarankiškai dirbę gyventojai užpildo pagal apskaitos žurnalą. Jei gyventojas naudojasi VMI nemokamu virtualiu buhalteriu, tai visi įrašai sukeliami automatiškai į deklaravimo vedlį.

Kauno AVMI taip pat atkreipia dėmesį, kad svarbu atidžiai užpildyti papildomą informaciją: koks apskaitos principas taikomas ir kurį išlaidų atskaitymo būdą pasirinko gyventojas, t. y. ar iš pajamų atimti faktiškai patirtas išlaidas, kurias reikia pagrįsti dokumentais, ar be papildomų dokumentų taikyti 30 proc. atskaitymo būdą nuo visų gautų pajamų. PSD ir VSD apskaičiuojami automatiškai.

Neturint galimybės pasinaudoti nuotolinėmis paslaugomis, atvykimui į aptarnavimo padalinį būtina išankstinė registracija vizitui per VMI registracijos sistemą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA