Iškilo pirmasis „Kaunoramos“ dangoraižis | Kas vyksta Kaune

Iškilo pirmasis „Kaunoramos“ dangoraižis

Partnerio turinys / Apmokėtas turinys 2022/04/07 08:18
„Kaunoramos“ dangoraižis / Organizatorių nuotr.

Kaune, A. Juozapavičiaus prospekto pradžioje, iškilo pirmasis iš trijų „Kaunoramos“ pastatų. Iš modernaus dangoraižio atsiveria įspūdingi miesto vaizdai – nuo Nemuno vingių iki Senamiesčio stogų. Pirmieji gyventojai šiame pastate galės įsikurti jau šiemet.

„Pirmojo dangoraižio statybų darbai jau įpusėjo. Pabaigti pirmąjį pastatą planuojama jau liepą, tad vasarą „Kaunoramoje“ prasidės įkurtuvės. Rezervuoti visi apartamentai – savininkai netrukus galės mėgautis savo būsto erdvėmis bei vaizdais, tačiau paskutiniame aukšte esantys penthouse apartamentai dar laukia naujųjų šeimininkų“, – sako nekilnojamojo turto (NT) projekto „Kaunorama“ vadovas Tadas Galminas.

Šiuo metu vykdomos rezervacijos antrojo dangoraižio apartamentams. Statybos jau įgauna pagreitį – planuojama, kad antrojo pastato statybų darbai bus visiškai baigti iki 2023 metų gegužės.

Atsiveria Kauno panorama

Vieną iš įspūdingiausių NT projektų Kaune „Kaunoramą“ sudarys trys pastatai. Kompleksas išsiskiria savo architektūrine mintimi, fasado sprendimais ir moderniausiomis statybų technologijomis. Daugiau negu 50 metrų aukščio objektą projektavo viena garsiausių šalies architektų komandų – „Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“.

Jau dabar projektas yra vadinamas Šančių atsinaujinimo simboliu, kuris į šią miesto dalį atneša daugiau aktyvios ir tvarios gyvensenos – miesto centras ir Senamiestis yra pasiekiami be automobilio, aplink driekiasi pėsčiųjų ir dviračių takai. Greitai nukeliauti į Nemuno salą ar ąžuolyną irgi paprasta.

„Kaunoramos“ dangoraižis / Organizatorių nuotr.

Tačiau labiausiai „Kaunorama“ yra vertinama dėl išskirtinių vaizdų, kurie atsiveria pro dangoraižio langus. Kylant į paskutinį, šešioliktą, pastato aukštą, atsiveria visas miesto grožis ir istorijos ženklai. Pastato viršuje vystytojai yra numatę įrengti daugiau nei 300 kv. m. ploto apartamentus. Iš čia vaizdai atsiveria į visas puses, o gyventojai šiltus vasaros vakarus leisti galės daugiau nei 35 kv. m. privačioje terasoje.

„Ką tik pirmasis korpusas pasiekė numatytą aukštingumą, tad dabar aiškiai matosi, jog Kauno mieste tai yra išskirtiniai, kone vieninteliai, tokio aukščio gyvenamieji pastatai. Netrukus, balandžio viduryje, bus galima pakilti ir apžiūrėti, kokie vaizdai atsiveria iš 16-ojo aukšto. Būsimi gyventojai ir visi žmonės, svarstantys apie apartamentų įsigijimą „Kaunoramoje“, galės patys įvertinti atsiveriančios panoramos grožį“, – teigia T. Galminas.

Mažiausių apartamentų plotas projekte prasideda nuo 44 kv. m. Visas projekto plotas užims 19 tūkst. kv. m. Visus tris projekto korpusus jungs požeminis parkingas, šalia sklypo taip pat bus įrengta ir antžeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

„Kaunoramos“ dangoraižiai / Organizatorių nuotr.

Išskirtinė vieta ir aplinka

Centrinėje Kauno dalyje yra itin mažai teritorijų, kuriose leidžiama daugiaaukštė statyba. Be to, aukštą pridėtinę vertę kuria modernūs architektūriniai sprendimai – pastatyti 16 aukštų pastatą ant upės kranto yra technologiškai sudėtinga, tačiau gyventojai čia jausis itin patogiai.

Miesto centras pasiekiamas vos per kelias minutes, o apylinkėse – gamta, pasivaikščiojimų bei dviračių takai ir kiti patogumai, kuriais galima mėgautis ištisus metus.

„Kaunorama“ buvo projektuota taip, kad patenkintų kintančius gyventojų poreikius. Projektas išsiskiria ne tik savo architektūra, tačiau ir itin patogia lokacija – visai netoliese įsikūrę verslo centrai, parduotuvės, laisvalaikio leidimo vietos. Taip pat čia žmonės galės mėgautis senųjų Šančių ramybe ir gamta – visai greta savo namų vingiuoja upė, yra pasivaikščiojimo takai ir kitos poilsio erdvės. Tai geriausiai tinkanti aplinka sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą mėgstantiems žmonėms“, – sako T. Galminas.

Pasižvalgyti galės visi norintys

Balandžio 8-10 dienomis, Kauno „Žalgirio” arenoje vyks statybos, interjero, baldų ir nekilnojamojo turto paroda „Namų pasaulis“.

Parodos metu „Kaunoramos“ stende visi norintys galės pasižvalgyti į Kauno panoramą 360 laipsnių kampu iš kiekvieno projekto aukšto – tai padaryti padės virtualios realybės akiniai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA