Diskusijų nebekyla: ruošiamasi iš pagrindų tvarkyti Girionių bendrabutį | Kas vyksta Kaune

Diskusijų nebekyla: ruošiamasi iš pagrindų tvarkyti Girionių bendrabutį

Ministrės M. Navickienės vizitas / KRS nuotr.

Kauno rajone, Girionių kaime esantis bendrabutis atrado savo paskirtį – jame bus apgyvendinami nuo karo bėgantys ukrainiečiai, o vėliau šis pastatas tarnaus bendruomenei. Antradienį aistras kėlusiame buvusiame Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos bendrabutyje apsilankė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

„Ukrainos karo pabėgėlių srautas stabilizavosi, tačiau privalome būti pasiruošę įvairiems atvejams ir priimsime ukrainiečių tiek, kiek reikės“, – kalbėjo antradienį su Girionių bendruomene susitikusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė.

Kartu su Seimo nariu Justinu Urbanavičiumi, Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu, administracijos direktoriumi Šarūnu Šukevičiumi ir kitais atsakingais asmenimis ministrė apžiūrėjo buvusį Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos bendrabutį, dėl kurio dar neseniai virė aistros, nes Teisingumo ministerija buvo sumaniusi jame įkurti Pusiaukelės namus nuteistiesiems, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Kilus bendruomenės protestams ir nepritarus Kauno rajono savivaldybei, šios minties buvo atsisakyta, o patalpas nuspręsta perduoti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

„Dėl Pusiaukelės namų kaliniams galite būti ramūs – jiems čia ne vieta“, – patikino Girionių bendruomenę V. Makūnas. Jis taip pat tvirtino, kad savivaldybė, partnerystėje su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, yra pasiryžusi negyvenamas patalpas tinkamai suremontuoti ir pritaikyti visuomenės poreikiams.

„Bendrabutį reikėtų sutvarkyti ne kosmetiškai, o rimtai. Jei bus poreikis, jame galėtume apgyvendinti karo pabėgėlius. Tačiau karas juk netruks amžinai, reikia, kad patalpos tarnautų ir vietos bendruomenei“, – pabrėžė meras.

Girionių bendruomenės atstovai tokiam sumanymui pritarė.

„Esame pasirengę ateiti į talką ir padėsime, kuo tik galėsime. Visos mūsų seniūnijoje veikiančios įstaigos žadėjo ukrainiečiams ieškoti darbo vietų“, – kalbėjo Samylų kultūros centro režisierė Eglė Targanskienė.

V. Makūnas patikino, kad bus pasirūpinta ne tik pabėgėlių buitimi, bet ir jų vaikų ugdymu Šlienavos pagrindinėje mokykloje.

Kada prasidės bendrabučio atnaujinimo darbai ir kas taps jo šeimininkais kol kas nenuspręsta.

„Išsivežu nemažai klausimų pamąstymui. Po to pasitarsime su savivaldybe ir priimsime geriausius sprendimus“, – pažadėjo M. Navickienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA