Pritaikius papildomas sankcijas, Lietuvoje įšaldyta milijoninės vertės turto | Kas vyksta Kaune

Pritaikius papildomas sankcijas, Lietuvoje įšaldyta milijoninės vertės turto

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) praneša, kad per praėjusią savaitę dėl Lietuvoje taikomų Europos Sąjungos (ES) finansinių sankcijų, susijusių su Rusijos Federacija, gerokai padaugėjo įšaldyto turto.

Pritaikius sankcijas, papildomai įšaldyta daugiau nei 8,1 mln. eurų, 0,5 mln. JAV dolerių ir beveik 2,6 mln. Rusijos rublių. Bendra įšaldytų lėšų suma šiuo metu siekia 18,96 mln. eurų, beveik 3,98 mln. JAV dolerių ir per 3,2 mln. Rusijos rublių.

Lietuvos Respublikoje finansinės sankcijos, susijusios su Rusijos Federacija, taikomos 2 juridiniams asmenims, kurie yra įtraukti į sankcijų sąrašą, ir 7 juridiniams bei 5 fiziniams asmenims, remiantis sąsajomis per nuosavybės teisę ar kontrolę.

Anot FNTT, sankcionuotiems asmenims taip pat apribotos galimybės naudotis 4 nekilnojamojo turto objektais: 3 butais ir 1 žemės sklypu (pagal nuomos sutartį).

Lietuvoje taikomos ir ES finansinės sankcijos, susijusios su Baltarusija. Šiuo metu įšaldytos lėšos 3 juridinių ir 1 fizinio asmenų sąskaitose – bendra tokių lėšų suma siekia daugiau nei 36 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA