Skambios provokacijos „Žalgirio” arenoje: „Crvena Zvezda“ sirgalius išlydėjo policija | Kas vyksta Kaune

Skambios provokacijos „Žalgirio” arenoje: „Crvena Zvezda“ sirgalius išlydėjo policija

delfi.lt 2022/04/04 08:31
„Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ / DELFI nuotr.

„Mūsų komandai buvo pasakyta – nelieskite vėliavos. Noriu, kad būtų aišku – aš nepalaikau karo, aš noriu taikos mūsų pasaulyje“, – po rungtynių Kaune teigė buvęs „Žalgirio“ legionierius Aaronas White’as, kuris kartu su kitais Belgrado „Crvena Zvezda“ starto penketo krepšininkais atsisakė prieš mačą laikyti Ukrainos vėliavą su užrašu „Sustabdykite karą“.

Įprastai grojant Eurolygos himnui šias vėliavas prieš rungtynes Kaune laiko abi žaidžiančios komandos, tačiau šįkart tai darė tik žalgiriečiai – „Crvena Zvezda“ penketas, kurį sudarė sudarė amerikiečiai Nate’as Woltersas ir A. White’as bei serbai Nikola Kaliničius, Ognjenas Kuzmičius ir Ognjenas Dobričius, vėliavos atsisakė.

„Žalgirio“ arena dėl tokio poelgio svečius iš Serbijos garsiai nušvilpė, o netrukus garsiai užtraukė Vladimirą Putiną įžeidžiančią skanduotę.

Rungtynes Kaune stebėjo ir „Crvena Zvezda“ fanų grupuotė, kuri surengė provokacijas, todėl įsikišti teko policijos pareigūnams. Aršiausi serbų sirgaliai dar ketvirtojo kėlinio metu buvo išvesti iš tribūnų.

Neramumai kilo, kai vienas iš „Crvena Zvezda“ fanų demonstratyviai parodė kauniečiams užrašą ant savo marškinėlių.

Įsiaudrinusius serbų sirgalius netrukus ramino ir Belgrado klubo strategas Dejanas Radonjičius.

Su policijos palyda „Žalgirio“ areną paliko visi „Crvena Zvezda“ fanai, o klubo žaidėjai iš Serbijos stojo į jų pusę – Luka Mitrovičius pareiškė, kad neramumus provokavo „Žalgirio“ sirgaliai.

29-erių puolėjas bedė pirštu į tai, jog „Žalgirio“ fanai skandavo Serbiją įžeidžiančias skanduotes bei plėvesavo „Crvena Zvezda“ krepšininkams prieš veidus NATO vėliava.

Kauno ekipa paskutinėse sezono Eurolygos rungtynėse dramatiškai įveikė svečius iš Belgrado per pratęsimą 103:98. Paskutinį karjeros Eurolygoje mačą žaidęs Paulius Jankūnas pelnė 13 taškų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA