Režisieriaus M. Kvedaravičiaus žūtį Ukrainoje tirs generalinė prokuratūra | Kas vyksta Kaune

Režisieriaus M. Kvedaravičiaus žūtį Ukrainoje tirs generalinė prokuratūra

BNS / Ignas Jačauskas 2022/04/04 17:49
Mantas Kvedaravičius / G. Gražio nuotr.

Generalinė prokuratūra tirs režisieriaus Manto Kvedaravičiaus žūtį kartu su kitais karo nusikaltimais Ukrainoje.

„Manto Kvedaravičiaus žūtis bus tiriama jau anksčiau pradėto ikiteisminio tyrimo dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui aprėptyje“, – BNS pirmadienį informavo Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Pirmasis apie tai pranešė naujienų portalas 15min.lt.

Režisierius žuvo šeštadienį Ukrainoje, netoli Mariupolio, per Rusijos kariuomenės puolimą.

Generalinė prokuratūra, Teisingumo ministerijos prašymu, kovo pradžioje pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų Rusijai užpuolus Ukrainą.

Prokuratūra nurodo, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas įvertinus, jog Ukrainoje vykdomos humanitarinės teisės draudžiamos karinės atakos prieš civilius žmones, medikus, griaunami gyvenamieji namai, ligoninės, švietimo įstaigos ir kiti civiliniai objektai, žūsta ne tik suaugusieji, bet ir vaikai.

Savo ruožtu policija informuoja, jog ukrainiečiai ar kiti asmenys apie karo nusikaltimus Ukrainoje gali pranešti adresu report.epolicija.lt.

1976 metais gimęs M. Kvedaravičius 2011-aisiais sukūrė apdovanojimų pelniusį dokumentinį filmą apie karo nualintą Čečėniją ir nuolat dingstančius jos gyventojus „Barzakh“. 2016 metais režisieriaus dokumentinis filmas „Mariupolis“ pateko į Berlyno kino festivalį.

2019 metais pirmasis jo vaidybinis filmas „Partenonas“ buvo išrinktas į Venecijos kino festivalio konkursinę programą „Kino kritikų savaitė“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA