Kaunietis išrinko nesaugiausią pėsčiųjų perėją mieste: netrukus čia išdygs šviesoforas | Kas vyksta Kaune

Kaunietis išrinko nesaugiausią pėsčiųjų perėją mieste: netrukus čia išdygs šviesoforas

Ketvirtadienį Kovo 11-osios g. perėjoje partrenkta moteris / Skaitytojo nuotr.

Šią savaitę į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi pėsčiųjų saugumu susirūpinęs kaunietis. Jo akyse įvykus ne vienai nelaimei, vyras nusprendė viešinti baisią kasdienybę Kovo 11-osios gatvėje ir tikisi, kad bus imtasi papildomų saugumo priemonių. Tuo metu Kauno miesto savivaldybė tikina, kad dvi nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas Kovo 11-osios gatvėje netrukus pakeis reguliuojamos.

„Yra pėsčiųjų perėja Kovo 11-osios gatvėje, netoli „Express Market” parduotuvės. Praėjusią savaitę joje nutrenkė žmogų, niekas nieko… Šiandien vėl nutrenkė moterį ir vos nenutrenkė mano žmonos. Vakar ėjau per perėją, manęs irgi vos nenutrenkė, tačiau Kauno miesto savivaldybė neužsiima jokiais veiksmais, kad saugumas būtų užtikrintas”, – ketvirtadienį pasakojo į „Kas vyksta Kaune” redakciją paskambinęs vyras.

Kaunietis atkreipė dėmesį ir į tai, kad netoliese yra Kovo 11-osios gimnazija, o per perėją žingsniuoja ir daug vaikų. „Vaikai eina, vairuotojai nestoja. Pati perėja nėra subraižyta, jokių linijų ant gatvės nėra, mirksiukai irgi nebežybsi”, – teigė kaunietis.

Tikėtina, kad pėsčiųjų perėjos žymėjimas ant asfalto čia neatsirado po vasarą atlikto šiluminės trasos remonto. Primename, kad nuo birželio iki rugpjūčio mėnesio, atkarpa nuo buvusio vakcinavimo centro iki Taikos prospekto žiedo važiuoti galėjo tik viešasis transportas.

Šiluminės trasos remontas Kovo 11-osios gatvėje / R. Tenio nuotr.

Per savaitę – dvi nelaimės

Lietuvos kelių policijos tarnyba nelaimingus atsitikimus Kovo 11-osios gatvės pėsčiųjų perėjoje užfiksavo kovo 25 ir kovo 31 dienomis.

Kaip skelbia Kelių policija, kovo 25 dieną, vidurdienį, Kovo 11-osios gatvėje, krovininis automobilis „Ford Transit FT 300“ (iki 3,5 t), vairuojamas 23 metų merginos, pėsčiųjų perėjoje, partrenkė ir sužeidė 72 metų vyrą, jis paguldytas į ligoninę.

Tokia pat nelaimė užfiksuota ir šią savaitę, kovo 31 dienos vidurdienį. Anot pareigūnų, Kovo 11-osios gatvėje automobilis „Toyota Yaris“, vairuojamas 34 metų moters, važiuodamas Taikos prospekto žiedinės sankryžos link, pėsčiųjų perėjoje nepraleido pėsčiosios ir taip ją kliudė. Nukentėjo 78 metų moteris, ji nuvežta į ligoninę.

Ketvirtadienį Kovo 11-osios g. perėjoje partrenkta moteris / Skaitytojo nuotr.

Planuose reguliuojamos perėjos

Portalui „Kas vyksta Kaune” pasiteiravus, kaip Kovo 11-osios gatvėje planuojama užtikrinti pėsčiųjų saugumą, Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius informavo, kad minėtoje gatvėje netrukus atsiras dvi reguliuojamos pėsčiųjų perėjos. Tiesa, datos, kada darbai prasidės, M. Matusevičius nenurodė.

„Kovo 11-osios g., atkarpoje nuo Taikos pr. žiedinės sankryžos iki Kauno ledo rūmų, vietoje dviejų esamų nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų bus įrengtos 2 šviesoforu reguliuojamos perėjos. Tad čia pėsčiųjų saugumas bus užtikrintas dar labiau”, – teigė jis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA