FIBA pokštauja: pasiūlė penkias naujas krepšinio taisykles | Kas vyksta Kaune

FIBA pokštauja: pasiūlė penkias naujas krepšinio taisykles

FIBA nuotr.

Melagių dieną vienas kitą apmauti mėgino ne tik geri draugai. Štai Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) penktadienį pasidalijo įrašu, kuris privertė krapštyti galvą arba smagiai nusikvatoti ne vieną krepšinio aistruolį.

Oficialiame FIBA „Facebook“ puslapyje balandžio 1-osios rytą paskelbta apie įvedamas kelias naujas krepšinio taisykles, kurios esą įsigalioja tuoj pat. FIBA pasidalijo pakeitimus iliustruojančiomis nuotraukomis, o dalis taisyklių akivaizdžiai „adaptuota“ iš futbolo.

Pirmiausia, anot FIBA, už nesportines pražangas nuo šiol būtų baudžiama raudonomis, už technines – geltonomis kortelėmis. Kitas iš futbolo perimtas reikalavimas – išsibaudavusių krepšininkų negalima keisti, tad iki mačo pabaigos aikštelėje galėtų būti tik keturi komandos sportininkai ir taip toliau.

Tikrus žaidėjų vardus ant marškinėlių taip pat pakeistų jų „Instagram“ slapyvardžiai, rungtynėms pasibaigus lygiu rezultatu, laimėtojas paaiškėtų dviem priešininkams sužaidus „Minusą“, o žaidėjas, lietęs kamuolį prieš rezultatyvaus perdavimo autorių, būtų apdovanojamas puse rezultatyvaus perdavimo.

Vienas kitas krepšinio aistruolis ant kabliuko, rodosi, užkibo, bet dauguma iš šių balandžio 1-osios taisyklių tik pasijuokė. Komentatoriai taip pat linksmai diskutavo, kaip pasikeistų žaidimas kurias nors iš minėtų taisyklių įvedus iš tikro.

Tarptautinė melagių ir juokų diena kasmet minima balandžio 1 d. Šią dieną meluoti galima iki soties, manoma, kad išmoningos apgavystės visiems ateinantiems metams atneša sėkmę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA