G. Skaistė: mokesčių reforma laikinai bus atidėta | Kas vyksta Kaune

G. Skaistė: mokesčių reforma laikinai bus atidėta

BNS / Erika Alonderytė, Roma Pakėnienė 2022/04/01 12:02
Gintarė Skaistė / DELFI nuotr.

Finansų ministerija neatsisako ankstesnių planų peržiūrėti mokesčius, tačiau tai bus padaryta, kai situacija stabilizuosis, sako ministrė Gintarė Skaistė.

„Mokesčių reformai ar lengvatų peržiūrai namų darbai atlikti, darbo grupė analizavo, esame pasiskaičiavę įvairius variantus, analizė atlikta. Planas buvo pristatyti siūlymus Seimui pavasario sesijoje, tačiau atsižvelgiant į itin didelį neapibrėžtumą ir tą situaciją, kurią turime šiandien, šiandien Finansų ministerijos prioritetai yra kitoje vietoje“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė ministrė.

„Planų peržiūrėti mokesčius neatsisakome, galbūt šiek tiek vėliau. Kada tiksliai – matysime nuo besikeičiančios situacijos ekonominėje plotmėje. Kuomet situacija stabilizuosis, matysime, koks yra bendras ekonomikos peizažas ateinantiems laikotarpiams, tuomet tie sprendimai ir bus padaryti. Kada konkrečiai, šiandien negaliu pasakyti“, – kalbėjo ji.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, kad netgi jeigu Vyriausybė pavasario sesijos metu vis dėlto apsispręstų teikti mokestinius pokyčius, gali būti kartu pasiūlyta gerokai vėlesnė jų įsigaliojimo data.

Asocijuotų verslo struktūrų atstovai kovą prašė bent kurį laiką nesvarstyti mokesčių didinimo.

Vyriausybė anksčiau buvo nutarusi per kovą ir balandį pateikti įvairių mokestinių įstatymų pakeitimų, peržiūrint neterminuotas lengvatas ir kitas specialias apmokestinimo sąlygas.

Anksčiau valdantieji tvirtino, kad galimos mokesčių reformos turėtų įsigalioti ne anksčiau kaip nuo 2023 metų sausio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA