Kaliniams padeda išmaniai: įkliuvo vienas itin slidus tipas | Kas vyksta Kaune

Kaliniams padeda išmaniai: įkliuvo vienas itin slidus tipas

Kalėjimų departamento nuotr.

Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, trečiadienį Jonavoje sulaikė du asmenis. Šie įtariami ketinę dronu per apsaugos tvoras nuteistiesiems nuskraidinti anabolinių steroidų ir mobiliojo ryšio telefonų. Kaip skelbia Kalėjimų departamentas, sulaikytas vienas nuolatinių draudžiamų daiktų metikų, kuris elgdavosi labai atsargiai ir jį sučiupti su įkalčiais buvo sudėtinga.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, sulaikytų įtariamų metikų automobilyje rasti du sportiniai krepšiai, kurių viename buvo keturi permatoma lipnia juosta suvynioti paketai. Trijuose paketuose buvo supakuoti mobiliojo ryšio telefonai, SIM kortelės, o viename pakete supakuota 13 buteliukų su viduje esančiu neaiškios kilmės skysčiu ir 33 lapeliai su neaiškios kilmės tabletėmis, kuriose galimai yra Lietuvoje draudžiamų dopingo kontrolės įstatyme nurodytų medžiagų.

Kitame sportiniame krepšyje rastas dronas su valdymo pulteliu, kuriuo, kaip įtariama, buvo ketinama nuteistiesiems perduoti minėtus keturis paketus su viduje esančiais, manoma, anaboliniais steroidais ir kitais nuteistiesiems draudžiamais turėti daiktais.

Sulaikę įkalinimo įstaigose draudžiamus daiktus ketinusius platinti asmenis, Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai ėmėsi kitų ikiteisminio tyrimo veiksmų siekdami nustatyti su nusikalstama veika susijusias aplinkybes ir surinkti daugiau įrodymų – atliko kratas sulaikytųjų gyvenamosiose vietose Krekenavos miestelyje bei transporto priemonėse.

Kratų metu rasta ikiteisminiam tyrimui reikšmingų įkalčių, be to, aptiktas labai didelis skaičius mobiliojo ryšio telefonų, kurie, ikiteisminio tyrimo duomenimis, skirti Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistiesiems.

Kalėjimų departamente dėl šio įvykio toliau atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 228 str. 2 d. (Piktnaudžiavimas), 260 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) ir 276-1 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti).

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai šią sulaikymo operaciją vykdė tęsdami ikiteisminį tyrimą, kurį pradėjo po to, kai 2022 m. sausio mėnesį dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi sulaikė Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Saugumo valdymo skyriaus jaunesnįjį specialistą ir keturis jo bendrininkus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA