Kaune kyla sąmyšis: artimiausia data paso užsakymui – po trijų mėnesių | Kas vyksta Kaune

Kaune kyla sąmyšis: artimiausia data paso užsakymui – po trijų mėnesių

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Didėjant karo pabėgėlių iš Ukrainos srautui, Migracijos departamento Kauno skyrius nespėja atlikti visų savo funkcijų. Dėl galimų grėsmių, kelionių ar kitų priežasčių kauniečiai suskubo gamintis pasus, tačiau šiuo metu artimiausia registracijos data – liepos 12 dieną. Kaunietis net juokauja, jog galėtų išmainyti druską į ankstesnę vietą paso užsakymui. 

„Iki kokio absurdo, o gal jau galima vadinti „deficito” mes dasigyvenome. Tai ne druska, tai ne maisto ar drabužių trūkumas. Tai visiems privalomas dokumentas – pasas. Aš šiandien norėjau užsiregistruoti ir pasigaminti pasą, greičiausiai Kaune galiu tai padaryti tik liepos 11 dieną. Ar tai yra normalu Europos Sąjungoje? Manau, trečiose pasaulio šalyse ar net kokioje Afrikoje žmogui tikrai nereikia laukti priėmimo virš trijų su puse mėnesio, paskui gamyba dar mėnuo.

Vadinasi, prabėgs pavasaris ir vasara, tik tada aš gausiu pasą, o be jo negaliu įsidarbinti, atsidaryti sąskaitos, išsiimti banko kortelės ir gauti atlyginimo. (Vadinasi, teks dirbti nelegaliai). Nes be paso iki rudens galiu ir badu numirti. Įdomu, koks išminčius sugalvojo padaryti Kauno mieste tik vieną Migracijos skyrių? Virtuvės spintelėje turiu du kilogramus druskos, gal už ją kas sutiktų perleisti savo rezervuotą laiką? Pasikeičiame, prašau“, – trečiadienį juokavo ir tuo pačiu piktinosi kaunietis.

Tiesa, ketvirtadienį artimiausia diena užsiregistruoti paso gamybai jau liepos 12-oji. Tuo metu, kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Migracijos departamento atstovai, Kauno skyriuje rengiamasi atnaujinti registraciją paso gamybai „gyva eile“ ir prailginti darbo laiką.

„Nuo balandžio 4 d. Migracijos departamento skyriai atnaujina Lietuvos piliečių, norinčių gauti ar pasikeisti pasą arba asmens tapatybės kortelę, aptarnavimą „gyva eile“, be išankstinės vizito rezervacijos.

Atsižvelgdamas į klientų srautus, Migracijos departamentas pailgino kai kurių priimamųjų darbo laiką. Siekiant mažinti gyvas laukiančiųjų eiles, piliečių paprašyta vizitą pas specialistą rezervuoti iš anksto, rinktis daugiau laisvų rezervacijos vietų turinčius Migracijos departamento padalinius“, – komentavo departamento atstovai.

Migracijos departamentas turi ir patarimų žmonėms, kuriems reikia pasigaminti pasą per kuo trumpesnį laiko tarpą.

„Vizito laiką iš anksto galite rezervuoti Migracijos departamento internetinėje svetainėje. Rekomenduojame reguliariai tikrinti MIGRIS rezervacijos sistemą dėl atsilaisvinusių laikų. Jeigu nerandate tinkamo rezervacijos laiko norimame Migracijos departamento padalinyje, kviečiame rinktis kitą patogiausią apsilankyti vietą. Dėl asmens dokumento išdavimo / keitimo galima kreiptis į bet kurį Migracijos departamento skyrių nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos“, – teigė Migracijos departamentas.

Nuo sausio iki kovo mėnesio Migracijos departamento Kauno skyriaus išduotų dokumentų skaičius sparčiai išaugo. Migracijos departamento duomenimis, sausio mėnesį iš viso išduota 5764 tūkst. dokumentų, iš jų asmens tapatybės kortelių – 2553 tūkst., o pasų – 3211 tūkst. Vasario mėnesį išduotų dokumentų skaičius ženkliai padidėjo – 7395 tūkst., o kovo mėnesį – 7948 tūkst. Asmens tapatybės kortelių išduota 2207 tūkst., o pasų – 5741 tūkst.

Dėl susidariusios karo situacijos ir pabėgėlių gausos, Migracijos departamentas pataria neskubėti gamintis dokumentų, jei tam nėra būtinybės.

„Prašome Lietuvos gyventojų supratingumo: neskubėti keisti galiojančių asmens dokumentų. Šiuo metu Migracijos departamento didžioji dalis migracijos specialistų pajėgų sutelktos nuo karo bėgančių Ukrainos piliečių registracijai ir konsultavimui. Atsiprašome gyventojų už laikinus nepatogumus“, – rašė Migracijos departamentas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA