Skelbiamas priešiškų valstybių sąrašas | Kas vyksta Kaune

Skelbiamas priešiškų valstybių sąrašas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtam priešiškų valstybių sąrašui, kuriuo remiantis iš Lietuvoje skelbiamų viešųjų pirkimų konkursų bus galima pašalinti su šiomis valstybėmis susijusias įmones arba nutraukti su jomis jau sudarytas sutartis.

„Iki šiol perkančiosios organizacijos neturėjo pagrindo atmesti pasiūlymus ar nutraukti viešųjų pirkimų sutartis, kai siūlomos prekės yra iš grėsmę keliančių valstybių ar tiekėjai yra susiję su tokiomis valstybėmis. Vadovaudamiesi patvirtintu valstybių sąrašu, pirkimų vykdytojai galės priimti sprendimus, kad viešaisiais pirkimais nebūtų finansuojamos šios priešiškos valstybės“, ¬– sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Vyriausybės patvirtintame priešiškų valstybių ir teritorijų sąraše – Rusija, Baltarusija, aneksuotas Krymas, Moldovos vyriausybės nekontroliuojama Padniestrės teritorija bei Sakartvelo vyriausybės nekontroliuojamos Abchazijos ir Pietų Osetijos teritorijos. Šis sąrašas bus taikomas kol šalyje įvesta nepaprastoji padėtis, taip pat ir kitais Vyriausybės nustatytais panašiais atvejais.

Seimas skubos tvarka š. m. kovo 17 d. priėmė tokius ribojimus nustatančius pirkimų įstatymų pakeitimus, o Vyriausybei buvo suteikti įgaliojimai nustatyti priešiškų valstybių sąrašą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA