Ukrainos palaikymo stendas kelyje Vilnius-Kaunas tapo vandalų taikiniu | Kas vyksta Kaune

Ukrainos palaikymo stendas kelyje Vilnius-Kaunas tapo vandalų taikiniu

KAS VYKSTA KAUNE, BNS 2022/03/29 17:44

Lietuvoje pasklidusi Ukrainos palaikymo dvasia, pasirodo, patinka ne visiems. Vienas kaunietis užfiksavo, kaip ant stendo, išreiškiančio palaikymą Ukrainai, buvo užpaišyta raidė „Z“, kuri tapo Rusijos agresijos simboliu.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė skaitytojas, plakatas su Ukrainos vėliava ir legendine šios šalies karių fraze antradienį buvo išpaišytas su „Z“ raide, naudojama Rusijos kariuomenės.

„A1 Vievis-Elektrėnai. 43km. Vakar buvo tvarkingas, o šiandien iš po nakties atsirado rusiška propaganda. Man, kaip lietuviui, gėda dėl tokios propagandos. Pranešiau policijai ir susisiekiau su stendo savininkais. Jie situacija žino ir jau ruošiasi sutvarkymo darbams“, – rašė skaitytojas.

Pareigūnai ėmėsi tyrimo

Anot BNS, policija aiškinasi, kas ant Ukrainos palaikymo stendo autostradoje ties Vieviu užpiešė „Z“ raidę, kuria žymima Rusijos kariuomenės technika Ukrainoje.

Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja informavo BNS, kad pranešimas apie tai gautas antradienį.

Pranešta, kad ant reklaminio stendo trys kilometrai nuo Vievio Kauno link užrašyta „Z“ raidė.

Nuvykę pareigūnai nustatė, kad raidė išpiešta juodais dažais, šiuo metu tikslinami stendo savininko duomenys.

Pradėta administracinė teisena dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Seime jau yra pateikti siūlymai drausti Rusijos karo Ukrainoje simbolį „Z“ bei Georgijaus juostą. Už šių ženklų naudojimą siūloma skirti 300–500 eurų baudą.

Dabar Susirinkimų įstatymas draudžia rodyti Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavas, herbus, uniformas, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolius, atlikti nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himnus.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA