Į teisiamųjų suolą sės Žaliakalnio parduotuvėlės darbuotoją peiliu subadęs latvis | Kas vyksta Kaune

Į teisiamųjų suolą sės Žaliakalnio parduotuvėlės darbuotoją peiliu subadęs latvis

Skaitytojos, R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Latvijos pilietis kaltinamas pasikėsinimu apiplėšti Kaune esančią parduotuvę ir peiliu sužalojo pardavėją

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-asis skyrius, tyrimui vadovavo Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Viktoras Kazlauskas, rašoma Prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Bylos duomenimis, 2021 m. gruodžio mėnesį kaltinamasis I. R., būdamas neblaivus ir turėdamas tikslą pagrobti svetimą turtą, per tarnybinį įėjimą pateko į vieną Kaune esančią parduotuvę. Latvijos pilietis, siekdamas pagrobti pinigus, iš pradžių du kartus dūrė peiliu pardavėjai į pilvą, o šiai pargriuvus, toliau ją badė. Ekspertų ir nukentėjusiosios duomenimis, moteriai buvo durta keliolika kartų.

Parduotuvės darbuotoja įvykio metu patyrė didžiulį šoką ir baimę dėl savo gyvybės. Kaltinamasis I. R. išpuolio prieš ją metu nieko nekalbėjo ir nereikalavo, o kai moteris buvo sužalota, pasikėsino pagrobti kasoje buvusius grynuosius pinigus – 2000 eurų.

I. R. pagrobti pinigų nepavyko, nes į parduotuvę atėjo pirkėjas, kuris pradėjo šaukti. Kaltinamasis šio žmogaus išsigando ir pabėgo iš parduotuvės, palikęs pinigus.

Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams. I. R. pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 22 straipsnio 2 dalį – pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką ir pagal BK 180 straipsnio 2 dalį – apiplėšimas įsibrovus į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą.

Už šias veikas baudžiama laisvės atėmimu iki septynerių metų.

„Kas vyksta Kaune” žiniomis, tai tas pats įvykis, kuomet gruodžio 17 dieną, 21.48 val., parduotuvėje Telšių gatvėje vyriškis peiliu sužalojo pardavėją. Apie šį įvykį portalui pranešė skaitytojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA