Prie Kauno savivaldybės susirinkę protestuotojai griebėsi šluotų | Kas vyksta Kaune

Prie Kauno savivaldybės susirinkę protestuotojai griebėsi šluotų

D. Biržiečio nuotr.

Penktadienio pavakarę prie savivaldybės rūmų vyko dar viena protesto akcija. Laisvės alėjoje susirinkę kauniečiai simboliškai valė miestą nuo korupcijos, smerkė valdžią dėl įtartinų susitarimų su viena bendrove ir siūlė Visvaldui Matijošaičiui atsistatydinti iš mero posto.

Tratant būgnams protestuotojai penktadienio vakarą merkė šluotas į geldą ir, kaip skelbė čia pat pastatytas plakatas, „šlavė lauk korumpuotą valdžią“. Politikų atsakomybės reikalavo Žemųjų Šančių aktyvistė Vita Gelūnienė, architektas Linas Tuleikis, mero bendrapavardis Seimo narys Marius Matijošaitis.

„Savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas įvairiose vietose slėpė daugiau nei ketvirtį milijono eurų, iš kurių 140 tūkst. Eur, įtariama, gauta nelegaliai! Tai didžiausias kyšis Lietuvos istorijoje iš įmonės „Autokausta“, kuri Kaune stato beveik viską“, – krutėti kauniečius ragino protesto organizatoriai, pateikę ir didžiausių bendrovės projektų sąrašą.

Organizatoriai reikalavo asmeninės politinės atsakomybės iš mero ir „Vieningo Kauno“ komandos bei prašė atsakyti į šiuos klausimus:

– Kaip Visvaldas Matijošaitis ir jo politinė komanda susijusi su šia korupcijos schema?

– Kiek ilgai truko šis „bendradarbiavimas“ tarp „Autokaustos“ ir miesto administracijos?

– Kaip Kauno mieste yra skirstomos statybų projektams skirtos lėšos?

– Ar Kauno miesto savivaldybė yra pasiruošusi būti skaidri, atvira miestiečiams ir paviešinti informaciją apie projektų priėmimo procesus?

„Mere, gal jau laikas atsistatydinti?“ – draugiškai siūlė protesto akcijos rengėjai.

Protesto vaizdo įrašą rasite čia.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį V. Šiliauską atleido iš administracijos direktoriaus pareigų.

Prie savivaldybės protestuotojai taip pat rinkosi pirmadienio vakarą, kovo 21-ąją. Šiuo protestu kauniečiai išreiškė savo nepasitenkinimą, jog tęsiantis karui Ukrainoje Kauno miesto vadovui ir jo šeimai priklausanti įmonė „Vičiūnų grupė“ toliau tęsia veiklą Rusijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA