Verslo centrui BLC Kaune – tarptautinis pripažinimas | Kas vyksta Kaune

Verslo centrui BLC Kaune – tarptautinis pripažinimas

Verslo centras BLC / Organizatorių nuotr.

Kauno verslo centras BLC 2, valdomas SBA grupės bendrovės „SBA Urban“, pripažintas tarp geriausių „Fitwel“ pastatų pasaulyje, kuriančių sveikesnę darbuotojų gyvenseną ir pelnė „Best in Building Health“ apdovanojimą. „Fitwel“ – tai tarptautinė pastatus sertifikuojanti organizacija, kurios tikslas – skatinti kurti į sveikatinimą orientuotus NT projektus. Šiuo sertifikatu BLC 2 įvertintas pernai ir toks jis yra pirmasis Baltijos šalyse.

„Šiuo įvertinimu mūsų komanda dar kartą įrodė, kad NT rinkoje tendencijos jau pasikeitė. „Fitwel“ ideologija leidžia mums būti ne tik priešakinėse linijose – kurti verslo centrus, orientuotus į žmogaus savijautą, bet ir kelti kokybės kartelę rinkoje.

„Best in Building Health“ apdovanojimas įrodo, kad komanda siekia ne tik gražių lentelių ant sienų, o iš tiesų keičia darbuotojo patirtis. Šis įvertinimas ir motyvacija dar aktyviau dirbti siekiant fizinės ir protinės gerovės iniciatyvas atnešti ne tik į BLC 2, bet ir į kitus mūsų verslo centrus“, – teigia SBA grupės strateginio marketingo direktorius Nerijus Kalinauskas.

Kiekvienais metais „Best in Building Health“ apdovanojimus pelno geriausi „Fitwel“ pastatai. Pavyzdžiui, BLC 2 šiais metais yra tarp tokių žymių kompanijų biurų kaip „Meta“ (buvusi „Facebook“) Jungtinėse Amerikos Valstijose, „Microsoft“ verslo namų Izraelyje, išskirtinių gyvenamųjų namų kvartalų Pekine, rašoma „SBA Urban“ pranešime žiniasklaidai.

Nerijus Kalinauskas ir Rūta Vismantė / Organizatorių nuotr.

Pastatai sveikatai, tvarumui ir lygybei

Pasak „Fitwel“ sertifikavimo sistemą valdančios bendrovės „Center for Active Design” (CfAD) vadovės Joannos Frank, apdovanojimas suteikiamas organizacijoms, kurios ne tik kuria ir atitinka sveikos aplinkos darbuotojams principus, bet jais iš tiesų gyvena.

„Šių metų laimėtojai – išskirtinės lyderystės ir rinkos progreso pavyzdžiai. Jie kuria pokytį rinkoje statydami pastatus, kurie savyje turi užkoduotą tvarumą, sveikatinimą, socialinę lygybę“, – teigia J. Frank.

„Best in Building Health“ apdovanojimas šiemet atiteko projektams visame pasaulyje – nuo Kioto Japonijoje, Kauno Lietuvoje, iki Taojuano Taivane iki Tel Avivo Izraelyje.

„BLC 2 pateko tarp geriausių 2021 metų „Fitwel“ projektų dėl savo patogios lokacijos miesto centre, išvystytos infrastruktūros. Taip pat didžiausią balų skaičių savo kategorijoje jis pelnė dėl aktyviai vykdomų darbuotojų sveikatinimo iniciatyvų. Projekto sėkmę lėmė ir tai, kad ne viena sveikatinimo strategija verslo centre buvo įgyvendinama jau prieš sertifikavimą, tereikėjo atrasti papildomų idėjų ir sprendimų“, – teigia „VESTA Consulting“, kuri konsultavo ir auditavo BLC 2 sertifikavimo procese, vyresnysis tvarios plėtros konsultantas Eugenijus Šapel.

Eugenijus Šapel / Organizatorių nuotr.

Jo teigimu, Baltijos šalyse pastatų sveikatingumo sertifikavimas įgauna pagreitį. NT vystytojai vis dažniau kreipiasi norėdami suprasti to naudas ir pamažu siekia įgyvendinti projektus, kurie prisidėtų prie verslo centrų bendruomenių gerovės, sveikatos ir produktyvumo.

Pasak Rūtos Vismantės, „SBA Urban“ paslaugų vystymo projektų vadovės ir „Fitwel“ ambasadorės, BLC 2 ideologijos ašis – padėti nuomininkams išlaikyti darbuotojų produktyvumą, darbuotojams – emocinį ir fizinį balansą. „Fitwel“ pripažinimas reiškia šiame verslo centre 68 įgyvendintas strategijas, kurios apima vandens ir supančios aplinkos kokybę, fizinio aktyvumo skatinimą, iniciatyvas, poilsio erdves ir daugybę kitų aspektų biure ir aplink jį.

Pavyzdžiui, kiekvienas darbuotojas turi galimybę lankyti pilateso užsiėmimus, iškrovos kambarį, Vienybės aikštėje įrengta ramybės vietų, kuriose galima atsipūsti, sezono metu vyksta ūkininkų turgeliai.

Verslo centras BLC / Organizatorių nuotr.

Europoje iki šiol šiuo sertifikatu buvo įvertinti pastatai tik Prancūzijoje, Švedijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Prieš metus šį sąrašą papildė ir Lietuva, kai 2021 m. pradžioje BLC 2 verslo centrui buvo skirtas aukščiausias „Fitwel“ – trijų žvaigždučių – įvertinimas.

Tarp darbuotojų gerove besirūpinančių ir žymiausių „Fitwel“ sertifikatą turinčių užsienio projektų yra tokie verslo centrai, kaip „Bank of America Tower“ Hiustone (JAV), naujoji „Bloomberg“ būstinė Niujorke (JAV), „Cirque de Soleil International“ būstinė Monrealyje (Kanada) ir naujasis SEB biuras Stokholme „Arenastaden“.

BLC 2 verslo centrą Kaune šalia SBA atnaujintos Vienybės aikštės valdo bendrovė „SBA Urban“, SBA grupės investicijos į BLC 2 ir Vienybės aikštę siekia apie 40 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA