Kyjive besilankanti V. Čmilytė-Nielsen: Ukraina jau laimėjo laisvojo pasaulio žmonių širdis | Kas vyksta Kaune

Kyjive besilankanti V. Čmilytė-Nielsen: Ukraina jau laimėjo laisvojo pasaulio žmonių širdis

Viktorija Čmilytė-Nielsen "Facebook" nuotr.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį lankosi Kyjive, apie tai pranešė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Šiandien aš Kyive. Kupiname drąsos ir tikėjimo. Šiandien jau 29 karo dienomis per daug. Kiekviena karo minute per daug. Nesugebėjome agresoriaus sustabdyti 2008 m., po to – 2014 m., privalome dabar. Ukrainos tauta tai jau daro, kasdien mokėdama ypatingą kainą. Savo vaikų ir kovotojų gyvybes.

Брати та сестри! Būtent taip – broliai ir seserys – šiandien kreipiausi į ukrainiečius. Taip, kaip vienas į kitą kreipiasi Lietuvos šauliai. Būtent taip dabar Lietuvoje vadiname ukrainiečius, su ginklu rankose kovojančius už savo laisvę ir valstybinį suverenitetą, dėl mūsų bei visos Europos laisvės. Kuri tai jau suprato, nes dar niekada nebuvo tokia vieninga”, – socialiniame tinkle rašė Seimo pirmininkė.

Ji atkreipė dėmesį į tai, kad Ukraina vis dar sulaukia per mažai palaikymo ir ragino šaliai suteikti Europos Sąjungos kandidatės statusą.

„Tačiau vis dar neužtenka to, kas padaryta. Privalome kasdien reikalauti, kad būtų nutraukta brutali agresija, atkurtas Ukrainos teritorinis vientisumas. Privalome ir toliau nuosekliai padėti realia gynybine, politine, finansine, humanitarine ir kitokia pagalba. Užtikrinti Ukrainos oro gynybą.

Kuo greičiau suteikti Ukrainai Europos Sąjungos šalies kandidatės statusą. Esame pasirengę burti tokiam sprendimui priimti būtiną ES šalių koaliciją. Taip pat turime pradėti rengtis karo nusikaltimų teismui ir aiškiai įvardyti kaltinamuosius – fašizmą prikėlusį Putiną ir jo aplinką. Europa ir visas laisvasis pasaulis privalo sustabdyti Rusiją, kuri kas 6-8 metus užpuola savo kaimynus.

Mūsų pozicija aiški: būti kartu su Ukraina iki galutinės pergalės. Ukraina jau laimėjo laisvojo pasaulio žmonių širdis. Slava Ukraini!” – rašė V. Čmilytė-Nielsen.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad trečiadienį Ukrainoje lankėsi ir krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Prieš savaitę Ukrainoje, Lvive, lankėsi taip pat ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA