Savaitgalį Kauno „Akropolyje“ savo darbus pristatys ir paramą ukrainiečiams rinks daugiau nei 30 unikalaus dizaino kūrėjų | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Kauno „Akropolyje“ savo darbus pristatys ir paramą ukrainiečiams rinks daugiau nei 30 unikalaus dizaino kūrėjų

Partnerio turinys / Partnerio turinys 2022/03/24 17:35
Organizatorių nuotr.

Prekybos ir pramogų centras Kauno „Akropolis“ kartu su dizaino kūrėjų bendruomene „Creative Showroom / Dizaino erdvė“ šį savaitgalį kviečia į trijų dienų renginį, kuris po vienu stogu suburs daugiau nei 30 unikalių Lietuvos dizaino kūrėjų ir prekių ženklų. Renginio metu bus galima ne tik gyvai pabendrauti su dizaineriais, susipažinti ir įsigyti jų darbų, bet ir prisidėti prie paramos karą išgyvenantiems ir nuo jo bėgantiems ukrainiečiams.

Po karantino pirmą kartą į Kauno „Akropolį“ sugrįžtančiame renginyje dalyvausiantys drabužių dizaino, juvelyrikos, aksesuarų ir kitų sričių kūrėjai dalį savo gaminių pasiūlys įsigyti lėšas už juos skiriant ukrainiečiams padedančioms organizacijoms. Gaminiai, už kuriuos visos ar dalis gautų lėšų skiriamos humanitarinei pagalbai, bus pažymėti specialiu lipduku.

Renginio metu, šeštadienį 14 val., taip pat įvyks knygos „Oranžinis romanas. Ambasadoriaus užrašai“ pristatymas ir susitikimas su jos autoriumi, Kovo 11-osios akto signataru, buvusiu Lietuvos ambasadoriumi Ukrainoje, rašytoju bei keliautoju Algirdu Kumža. Autorius papasakos, kaip gimė naujausia jo knyga apie Ukrainą – šalį, į kurią nukreiptos viso pasaulio akys – ir apie jos žmones, kurių kovingumas bei narsa įkvepia ir nepaliauja stebinti. Apsilankę renginyje turės progą knygą įsigyti su autoriaus autografu.

„Lietuvos dizaino kūrėjai ir prekių ženklai tikrai turi, ką parodyti ir pasiūlyti. Po pertraukos sugrįždami į Kauno „Akropolį“ jų darbus siekiame pristatyti platesnei auditorijai. Per tris dienas kauniečiai ir miesto svečiai turės galimybę iš arti susipažinti su išties aktualia ir daug potencialo turinčia Lietuvos dizaino scena. Kūrėjai ukrainiečių palaikymo akcijai paruošė specialių gaminių, o finansinė parama nuo karo nukentėjusiems Ukrainos gyventojams bus renkama viso renginio metu“, – sako renginio organizatorė, „Creative Showroom / Dizaino erdvė“ atstovė Lilija Larionova.

Dizaino erdvėje vieta neatlyginamai suteikta ukrainiečius palaikantiems Lietuvoje kuriantiems baltarusių dizaineriams „10Motifs“, kurie pasiūlys specialią Ukrainos vėliavos spalvomis puoštų gaminių kolekciją.

„Pavasaris visada siejasi su šviesa bei nauja pradžia, tad yra puikus metas ir atsinaujinimui. Deja, šiemet jis kitoks dėl karo Ukrainoje. Dėl to norime, kad renginys taptų ne tik galimybe susipažinti su išskirtinio dizaino kūrėjais, bet ir dar viena proga prisidėti prie pagalbos ir palaikymo ukrainiečiams“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

„Creative Showroom / Dizaino erdvė“ renginys visą savaitgalį vyks Kauno „Akropolio“ II-ajame aukšte, šalia „City“, „Apranga“ ir „Lindex“ parduotuvių IIA įėjimo. Renginyje dalyvaus tokie Lietuvoje žinomi dizaino ir juvelyrikos kūrėjai kaip Kristina Kruopienytė, Lina Andriukonė, Lilija Larionova, Indra Dovydėnaitė, Ernesta Statkutė, Adelė Dagytė, Agnes Krasauskas ir kt. Parfumerijos bus galima įsigyti iš „Scent Syndicate“, grafikos darbų iš „MargaPieva“, muzikinių plokštelių iš „Eager Ear“, o gardžių užkandžių iš „Kaukazo Skanėstai“.

Dizaino mugės darbo laikas:

Kovo 25 d. (penktadienis) 10:30 – 20:00
Kovo 26 d. (šeštadienis) 10:30 – 20:00
Kovo 27 d. (sekmadienis) 10:30 – 18:00

Renginio dalyvių sąrašą galima rasti „Facebook“ puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA