Ramina besijaučiančius nuskriaustais: Kaune darbo užteks visiems | Kas vyksta Kaune

Ramina besijaučiančius nuskriaustais: Kaune darbo užteks visiems

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl susiklosčiusios situacijos Ukrainoje vis daugiau lietuvių skuba suteikti pastogę ar kitokią paramą nuo karo bėgantiems žmonėms. Tokios iniciatyvos imasi ir verslo įmonės, tačiau vienas portalo skaitytojas pareiškė, jog pamirštami savi žmonės – lietuviai. Kauno vežėjai kauniečio pateiktą informaciją kategoriškai paneigė.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kaunietis, kuris tvirtino kandidatavęs į autobuso vairuotojo darbo vietą, tačiau jam neva buvę pasakyta, kad įmonė šiuo metu į laisvas darbo vietas priima tik ukrainiečius.

„Norėjau įsidarbinti vienoje Kauno keleivių pervežimo įmonėje. Darbo pokalbis pavyko, viskas vyko sklandžiai, tačiau kitą dieną man paskambino ir pasakė, jog Kauno miesto savivaldybė neleidžia įdarbinti lietuvių, nes dabar atvažiuos ukrainiečiai ir priims tik juos.

Viskas gerai, jog reikia padėti jiems, tačiau tokiu atveju lietuviai praranda darbo vietas, tampa užmiršti. Aš palaikau Ukrainą, bet turime jausti tam tikras ribas ir palaikyti ne tik juos, bet ir savus“, – apmaudo neslėpė skaitytojas.

Portalui „Kas vyksta Kaune” susisiekus tiek su „Kauno autobusais“, tiek su „Kautra“, abi bendrovės užtikrino, kad laisvas darbo vietas gali užimti visi asmenys, kurie atitinka reikalavimus, nepaisant asmens tautybės.

„Kalbant apie vairuotojo poziciją, mes esame atviri ir stengiamės pritraukti vis daugiau naujų darbuotojų, kadangi jų trūkumas vis dar yra aktuali problema. Stengiamės priimti visus norinčius ir galinčius dirbti autobuso ar troleibuso vairuotojais. Nesame paskelbę, kad priimame tik Ukrainos karo pabėgėlius (vyrus), o ir tokių mūsų šalyje, tikriausiai, yra mažai, juk atvyksta daugiausiai moterys su vaikais“, – situaciją komentavo „Kauno autobusų“ viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė.

Įmonė „Kautra“ taip pat nurodė, jog prioriteto ukrainiečiams neteikia.

„Kaip ir visame transporto sektoriuje, „Kautroje“ taip pat yra vairuotojų trūkumas, tačiau neturime tokios prabangos, kad galėtume sau leisti rinktis ir prioritetą teikti ukrainiečiams. Ypač tada, kai keleivinio transporto sektoriuje vairuotojas aptarnauja keleivius parduodamas bilietus, atsakydamas į jiems iškilusius klausimus. Tokiam darbui juk reikalingas ir tam tikras lietuvių kalbos supratimas. Nuolat ieškome vairuotojų, bet prioriteto ukrainiečiams šiuo metu neteikiame“, – teigė „Kautra“ marketingo vadovas Justinas Vadluga.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA