Mirė buvęs Seimo narys P. Jakučionis | Kas vyksta Kaune

Mirė buvęs Seimo narys P. Jakučionis

BNS 2022/03/21 14:43
Povilas Jakučionis / DELFI nuotr.

Eidamas 91-uosius metus šeštadienį mirė buvęs Seimo narys, architektas, politinis ir visuomenės veikėjas Povilas Jakučionis, pirmadienį pranešė Seimas.

„Tai buvo aktyvus VI, VIII ir IX Seimų narys, kuris daugiausia rūpinosi kultūros, ypač jos paveldo išsaugojimo, švietimo ir mokslo sritimis. Pats aktyviai rašė mokslinius, publicistinius straipsnius ir knygas, ypač vertingos jo istorinės įžvalgos apie geopolitinę situaciją. Jam ypač svarbu buvo puoselėti lietuvybę, patriotiškumą ir pilietiškumą“, – teigiama Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen užuojautoje.

P. Jakučionis gimė 1932 metais Kauno rajone, mokėsi Kauno Jėzuitų gimnazijoje, 1948–1954 metais už antitarybinę veiklą kalintas Vorkutos ypatingojo režimo lageriuose.

Grįžęs iš įkalinimo P. Jakučionis baigė darbo jaunimo vidurinę mokyklą, vėliau – Kauno politechnikos institutą, kur įgijo inžinieriaus statybininko specialybę, 1969–1974 metais studijavo Vilniaus inžinerinio statybos instituto aspirantūroje, čia jis apgynė architektūros mokslų daktaro disertaciją.

P. Jakučionis yra dirbęs Švenčionių rajono architektu, Valstybinio kolūkių statybos projektavimo instituto projektuotoju, skyriaus viršininku, firmos „Krašto projektai“ vyriausiuoju architektu.

Į Seimas jis buvo išrinktas 1992–1996, 2000–2004, 2004–2008 metais.

P. Jakučionis taip pat yra dirbęs Valstybinės paminklosaugos komisijoje, 2000–2003 metais ėjo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario pareigas.

Nuo 1989 metų jis priklausė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungai.

Mokslinėje ir periodinėje spaudoje velionis paskelbė apie 200 mokslinių ir publicistinių straipsnių, parašė kelias knygas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA