Rusijai panaudojus hipergarsinį ginklą Ukrainoje, svarstoma apie „raudonųjų linijų“ nubrėžimą | Kas vyksta Kaune

Rusijai panaudojus hipergarsinį ginklą Ukrainoje, svarstoma apie „raudonųjų linijų“ nubrėžimą

BNS 2022/03/21 21:16
Asociatyvi / NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės nuotr.

Rusijai naudojant hipergarsines raketas, toliau naikinant Ukrainos civilinę infrastruktūrą, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina Vakarus nubrėžti „raudonas linijas“ Maskvai.

„Manau, kad šis klausimas skirtas pasaulinei bendruomenei, sakykime, sąjungai, kuri palaikė sankcijas, turi bendrą požiūrį dėl Rusijos. Turime pradėti diskusijas dėl raudonų linijų, ar jos yra ir kas būtų ta raudona liniją Vakarams, mums visiems“, – žurnalistams sakė ministras, pirmadienį atvykęs į ES šalių diplomatijos vadovų susitikimą Briuselyje, klausiamas apie hipergarsinių raketų panaudojimą Ukrainoje.

„Matome bombarduojamus civilių miestus, matome tūkstančius nužudytų civilių. Akivaizdu, tai dar nėra raudona linija, bet kažkur ji turi būti. Manoji jau buvo peržengta. Bet aš esu globalaus aljanso dalis, kuriame mes bandome pasiekti konsensuso, taigi, kalbėjimo vienu balsu, kad tai yra mūsų karas. Nes jei mes jį pralaimėsime, tai atsisuks prieš mus“, – pridūrė G. Landsbergis.

Jis taip pat pripažino, kad Vakarai nebegali vengti diskusijų dėl galimo tiesioginio įsikišimo į karą Ukrainoje.

„Mes nebegalime vengti šių diskusijų, jei Rusija ir toliau eskaluos situaciją imdamasi masinio naikinimo ginklų, net ir ribota apimtimi – kalbu apie biologinę, cheminę ataką. Ar tai ir toliau vertinama kaip įprasta situacija, tai, ką mes tik žiūrime per žinias?“, – svarstė ministras.

Rusija šeštadienį ir sekmadienį paskelbė Ukrainoje panaudojusi savo naujausias hipergarsines raketas „Kinžal“.

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, atakos buvo nukreiptos prieš požeminį sandėlį su raketomis ir aviacijos amunicija vakarinėje Ukrainos dalyje, netoli sienos su NATO nare Rumunija bei prieš degalų bazę pietinėje Ukrainos dalyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA