Kaune duris atvėrė šiuolaikinio meno galerija „Meno ministerija“ | Kas vyksta Kaune

Kaune duris atvėrė šiuolaikinio meno galerija „Meno ministerija“

T. Biliūno nuotr.

BLC daugiafunkciniame verslo centre, įsikūrusiame Vienybės aikštėje, atidaryta nauja šiuolaikinio meno galerija „Meno ministerija“. „Šiuolaikinis menas daro įtaką visuomenei, ypač jauniems žmonėms, todėl noriu, kad šiuolaikinio meno darbai būtų rodomi plačiam, o ne tik juo besidominčių žmonių ratui“, – sako galerijos įkūrėja, menotyrininkė Daiva Čepaitė–Mikučionienė.

Galerijos atidaryme dalyvavęs Kultūros ministras Simonas Kairys sakė, labai palaikantis iniciatyvą verslo centruose kurti meno oazes, kultūrą priartinant prie kuo įvairesnės publikos.

„Įgyvendinkite visas idėjas ir skatinkite visuomenės domėjimąsi šiuolaikiniu menu, ugdančiu sąmoningumą“, – palinkėjo Kultūros ministras. Naujos meno erdvės atidaryme apsilankė ne tik politikos, bet ir kultūros, verslo, sporto pasaulio atstovai.

Savo erdves „Meno ministerija“ atvėrė trijų, tarptautinį pripažinimą pelniusių, menininkų – grafikės, tapytojos Eglės Kuckaitės, tapytojo Eugenijaus Varkulevičiaus – Varkalio ir vitražisto, tapytojo, pedagogo Eimučio Markūno – paroda „Proveržis“. Kartu su D. Čepaite–Mikučioniene ekspozicijai menininkų kūrinius atrinkusi menotyrininkė, humanitarinių mokslų daktarė, VDU Menotyros katedros profesorė Rasutė Žukienė pabrėžia, jog naujoji galerija savo veiklą pradėjo skambiu akordu.

Kaip skelbiama naujai atidarytos meno galerijos pranešime žiniasklaidai, trijuose BLC verslo centro aukštuose eksponuojamoje parodoje pristatomos E. Varkulevičiaus – Varkalio mėlynos ir geltonos drobės – subtiliai primena apie skausmą, kurį išgyvename dėl Ukrainos. Tačiau paveikslai nekuria slogaus įspūdžio, o įžiebia viltį. Kūrybiniais ieškojimais lietuviškos tapybos raidą pastūmėjusio E. Markūno drobėse abstrahuoti vaizdiniai paskatina žiūrovą apmąstymams apie fundamentalius dalykus.

Dviem Grand Prix už tarptautines parodas įvertinta E. Kuckaitė ekspozicijoje atskleidžia švelnų, erotišką, kartais – intertišką savo pasaulį, drobėse apjungdama dvi skirtingas technikas – grafinį atspaudą nuo akmens plokštės ir pastelinių tonų tapybą.

Ekspoziciją papildo: Jūratės Sližytės, Klaudijaus Pūdimo, Liutauro Griežės, Mariaus Zavackio, Eglės Pilkauskaitės, Kristino Gedminaitės darbai.

„Menas yra nuostabus dalykas. Jame galima atrasti ramybę ar, priešingai, intrigą, suprasti daug dalykų apie gyvenimą. Noriu tai skleisti kuo plačiau“, – akcentuoja „Meno ministerijos“ įkūrėja D. Čepaitė–Mikučionienė.
Kūrinius, kurie eksponuojami parodoje, galima įsigyti. Dalis gautų lėšų bus skiriama organizacijai „Stiprūs kartu“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA