Miestiečiai įvertino skandalą savivaldybėje: nuomonės dėl Kauno mero išsiskyrė | Kas vyksta Kaune

Miestiečiai įvertino skandalą savivaldybėje: nuomonės dėl Kauno mero išsiskyrė

„Kas vyksta Kaune“ pasidomėjo, kokia kauniečių nuomonė apie savivaldybėje kilusį korupcijos skandalą, susijusį administracijos direktoriumi Viliumi Šiliausku ir didžiausius miesto projektus vykdančia bendrove „Autokausta“. Kai kurių gyventojų ši žinia nenustebino, o kyšininkavimą apskritai pašnekovai smerkė, prakalbo ir apie kritusį pasitikėjimą Kauno valdžia.

„Visai nenustebau, darbai nevyksta jau kiek metų, o nauji projektai vis tiek jiems atitenka, čia kiekvienam turėtų būti aišku. Pasijuokiau ir tiek“, – atviravo kaunietė.

Daugumai gyventojų „Autokaustos“ veikla buvo įtartina, o korupcija, anot praeivių, visada buvo ir bus. Kai kuriuos teisėsaugos paskelbti duomenys nustebino, Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus V. Šiliausko namuose rasti pinigai paliko daug klausimų.

„Iš kur tokia pinigų suma? Juk negalėjo nukristi iš dangaus“, – galvojo kaunietė.

„Kaip gali tokios sumos grynųjų būti namuose paslėptos?“ – retoriškai klausė kaunietis.

Paklausus gyventojų nuomonės apie Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį, ar šis, kaip pats teigė, galėjo nežinoti apie esamą padėtį, dauguma reagavo ironiškai.

„Na, kaip galėjo nežinoti? Lygiai taip pat, kai jo fabrikai šiuo metu Rusijoje nieko nežino apie uždarymus, ta pati situacija. Žinoma, kad žinojo“, – buvo įsitikinusi kaunietė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog kovo 10 dieną Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus V. Šiliausko namuose rasta 140 tūkst. eurų, manoma, gautų kaip kyšis. Tai, pasak prokuroro, iki šiol didžiausia Lietuvoje rasta kyšio suma.

Kovo 17 dieną teismas  pratęsė kyšininkavimu įtariamo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus V. Šiliausko suėmimą mėnesiui. „Autokaustos“ vadovas Juozas Kriaučiūnas už 50 tūkst. eurų užstatą liko laisvėje, jam skirta intensyvi priežiūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA