Lietuvos muitinė įspėja: tiekti euro banknotus į Rusiją ir Baltarusiją – draudžiama | Kas vyksta Kaune

Lietuvos muitinė įspėja: tiekti euro banknotus į Rusiją ir Baltarusiją – draudžiama

Asociatyvi / Policijos nuotr.

Lietuvos muitinė informuoja, jog tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims yra draudžiama parduoti, tiekti, perduoti ar eksportuoti euro banknotus į Rusiją ir Baltarusiją net ir pateikus Grynųjų pinigų deklaraciją. Taip pat ribojama gabenamų asmeniniam naudojimui skirtų euro banknotų suma.

Kaip rašoma Muitinės pranešime žiniasklaidai, išimtys taikomos tik tais atvejais, kai tai būtina:

1) diplomatinių atstovybių ar konsulinių įstaigų arba tarptautinių organizacijų Baltarusijoje ar Rusijoje, kurios pagal tarptautinę teisę naudojasi imunitetais, oficialiems tikslams;

2) į Baltarusiją ar Rusiją vykstančių fizinių asmenų ar kartu su jais keliaujančių jų artimiausių šeimos narių asmeniniam naudojimui.

Fiziniai asmenys, išvykstantys į Baltarusiją ar Rusiją, asmeniniam naudojimui euro banknotais gali gabenti ne didesnę nei 60 eurų sumą kiekvienam asmeniui. Tokia pati suma taikoma ir juridinių asmenų darbuotojų (pvz.: vairuotojų) gabenamiems euro banknotams, skirtiems asmeniniam naudojimui. Grynųjų pinigų sumos, gabenamos kita valiuta, nėra ribojamos.

Jei muitinės pareigūnai nustatys, jog deklaruojama euro banknotų suma viršija išvežti leistiną sumą, Grynųjų pinigų deklaracija nebus įforminama, o asmuo su euro banknotais bus grąžintas atgal į Lietuvą.

Asmeniui, pažeidusiam nustatytus reikalavimus, gali būti taikoma administracinė atsakomybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA