J. Zdovcas apžvelgė Kaune nueitą kelią: dabar esame žymiai geresnės būklės komanda | Kas vyksta Kaune

J. Zdovcas apžvelgė Kaune nueitą kelią: dabar esame žymiai geresnės būklės komanda

delfi.lt 2022/03/16 18:32

Jure Zdovcas prisivertė pasižiūrėti keturių mėnesių senumo vaizdo įrašą, nors tai ir nebuvo malonus laiko praleidimo būdas. Stambulo „Anadolu Efes“ sezono pradžioje prikrovė visą rietuvę akmenų į sparčiai skęstantį Kauno „Žalgirio“ laivą, bet prieš antrąją Lietuvos ir Turkijos čempionų akistatą nuotaikos – jau kitokios.

Pirmojo rato ekipų dvikova praėjusio spalio pabaigoje Stambule iliustravo juodžiausią „Žalgirio“ ruožą – 34 taškų skirtumu sutriuškinti kauniečiai tuomet patyrė skaudžiausią sezono nesėkmę.

J. Zdovcui tai buvo ketvirtosios Eurolygos rungtynės prie „Žalgirio“ vairo, kurį jis sezono pradžioje perėmė iš atleisto Martino Schillerio.

Artėjant atsakomajam mačui 55-erių slovėnas peržvelgė krepšinio skerdynių Stambule vaizdo įrašą – ir neįsivaizduoja, kad panašus scenarijus galėtų pasikartoti.

Nors jo komanda vis dar neatsiplėšė nuo Eurolygos turnyro lentelės dugno, pastaruoju metu stiebiasi tiek jos žaidimas, tiek rezultatai. Iš paskutinių šešių mačų pajėgiausiame žemyno turnyre Kauno ekipa laimėjo keturis.

„Praėjusios rungtynės su jais mums buvo tikrai labai prastos. Bet tada aš buvau ką tik atvykęs į Kauną, beveik neturėjome laiko pasitreniruoti, trūko daug susižeidusių žaidėjų.

Dabar atmosfera ekipoje geresnė, žaidėjai išsigydė traumas ir apsiprato su savo vaidmenimis. Be jokių abejonių, dabar esame žymiai geresnės būklės komanda. Pastarąjį pusantro mėnesio žaidžiame gerą krepšinį, nors ir turime tik pusantro kūrėjo – labai trūksta Manto Kalniečio“, – mačo išvakarėse komentavo J. Zdovcas.

Kita vertus, nepaisant banguojančių „Anadolu Efes“ rezultatų, pernykščius Eurolygos čempionus slovėnas vis dar laiko vienais pretendentų pakartoti sėkmę. Be to, J. Zdovcui nerimą kelia tvarkaraščio faktorius.

Kitaip nei žalgiriečiai, kurie antradienį namuose 74:83 nusileido Pirėjo „Olympiakos“, turkai pastarąją savaitę ilsėjosi ir nežaidė nei Eurolygoje, nei nacionalinėse pirmenybėse.

„Laukia dar viena aukščiausio lygio komanda, kovojanti dėl vietos atkrintamosiose varžybose. Ir jie jau šešias dienas nežaidė rungtynių. Visa tai byloja, kad lengva nebus.

Aišku, „Anadolu Efes“ jau nemažai metų žaidžia ta pačia sudėtimi, kartu laimėjo Eurolygą, per tą laiką šiek tiek paseno ir atsipalaidavo. Tai – normalu, bet tikiu, kad svarbiausiu metu jie pasitemps, nes turi ir charakterį, ir pakankamai kokybės, kad vėl laimėtų Eurolygą“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Per visą istoriją oficialiose varžybose „Žalgiris“ ir „Anadolu Efes“ iki šiol buvo susitikę 23 kartus: 13 sykių laimėjo kauniečiai, 10 – turkai.

Pirmoji šio sezono komandų tarpusavio akistata Stambule baigėsi triuškinančia Ergino Atamano auklėtinių pergale 94:60.

„Žalgiriui“ ketvirtadienio mače negalės padėti vienintelis M. Kalnietis, kuris sveiksta po čiurnos operacijos. „Anadolu Efes“ pastaruoju metu vertėsi be Krunoslavo Simono.

Kauno klubas Eurolygoje užima paskutinę 18-ą vietą (7/21), Stambulo ekipa žengia aštunta (14/14) – skaičiuojant ir suspenduotas tris Rusijos komandas, kurios artimiausiu metu turėtų būti oficialiai pašalintos iš varžybų.

Rungtynės Nemuno saloje ketvirtadienį prasidės 20 val.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA