Kauno „Kitron“ pelnas pareitais metais buvo kiek kuklesnis | Kas vyksta Kaune

Kauno „Kitron“ pelnas pareitais metais buvo kiek kuklesnis

BNS 2022/03/15 19:25
Asociatyvi / Bendrovės nuotr.

Norvegijos kapitalo Kauno elektroninės įrangos ir kabelių pynių gamybos įmonės „Kitron“ pajamos pernai siekė 102 mln. eurų – tiek pat, kaip ir 2020 metais, bendrovė uždirbo 6,5 mln. eurų grynojo pelno (2020 metais – 6,7 mln. eurų).

Bendrovės teigimu, pernai rekordinius užsakymus – 2,5 mln. produkcijos vienetų – lėmė ekonomikos augimas pasaulyje, tempų nemažinusi skaitmenizacija ir naujų technologijų plėtra.

„Elektronikos bumas tęsiasi, jos šiandien reikia visur – nuo paprasčiausio buitinio prietaiso iki elektra varomo autobuso. Mes koncentruojamės į labiausiai augančius rinkos segmentus ir naujausias technologijas“, – pranešime teigė „Kitron“ vadovas Mindaugas Šeštokas.

M. Šeštokas prognozuoja, kad šiemet augs elektronikos įrangos paklausa gynybos sektoriuje – tai lems didinamos ES šalių ir JAV išlaidos gynybai.

Bendrovės klientės yra per 60 medicinos, pramonės, alternatyviosios energijos, jūrų pramonės, duomenų perdavimo įmonių visame pasaulyje, o pagrindinės eksporto rinkos yra Švedija, JAV, Vokietija ir Norvegija.

Pagrindinė bendrovės veikla yra elektroninės ir elektromechaninės įrangos bei kabelių pynių gamyba.

2020 metais „Kitron“ vieninteliam savo akcininkui – Norvegijos „Kitron“ – išmokėjo 3 mln. eurų dividendų, 2021 metais įmonė dividendams skyrė 4 mln. eurų, rodo Registrų centrui pateikti įmonės ataskaita.

2021-aisiais įmonėje vidutiniškai dirbo 680 darbuotojų (2020-aisiais – 729).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA