Šį savaitgalį Kaune prie „Žalgirio“ arenos šurmuliuos „Kazimiero mugė“ | Kas vyksta Kaune

Šį savaitgalį Kaune prie „Žalgirio“ arenos šurmuliuos „Kazimiero mugė“

Kazimiero mugė / Organizatorių nuotr.

Tris dienas prie „Žalgirio“ arenos tradiciškai bus įsikūrę ūkininkai, bitininkai, duonos kepėjai, amatininkai, tautodailininkai, medžio drožėjai, tautos paveldo atstovai, aludariai, kalviai, liaudies meistrai, meistrai kūrėjai ir daugelis kitų.

Atvykę į Nemuno salą galės paskanauti įvairių nacionalinių patiekalų bei gardėsių, pasivaišinti kaimiška gira bei alumi, vieni iš geriausių Lietuvos restoranų ir maitintojų vietoje gamins ir prekiaus įvairiais karštais patiekalais.

Mugėje bus galima išvysti įvairiausias iniciatyvas, taip pat skirtas paremti situacijai Ukrainoje. Viena iš tokių iniciatyvų – Kauno moterų LIONS klubo – „Ateik barščių, paremk Ukrainą“, bus vaišinama bene garsiausiu ukrainietišku patiekalu. Visi pinigai bus paaukoti karo lauko ligoninei Ukrainos ir Lenkijos pasienyje.

Mugės erdvėje bus formuojami specialūs „kiemeliai“, kuriuose atskiros dalyvių grupės reprezentuos savo gaminius ir veiklos išskirtinumą bei atskirai organizuos kultūrines programas.

Šventėje visus linksmins mobilios liaudiškos muzikos kapelos, vaikai galės praleisti laiką sūpynėse ir karuselėse, vyks įvairūs žaidimai ir šokiai, liaudies meistrai demonstruos ir mokins įvairių amatų, bus įvairių siurprizų ir įdomybių.

Norintys prekiauti mugėje, gali bilietus įsigyti internetu www.registracija.seimosukiai.lt arba LR Žemės ūkio rūmuose – Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos būstinėje, 206 kab. (II aukšte) nuo 9 iki 16 valandos. Informacija teikiama ir telefonais 8 611 35846, 8 640 17688.

Kaip praneša mugės organizatoriai, prekybininkams taip pat galios išpirkti bilietai ir pasirinktos vietos, įsigyti į neįvykusią „Kazimiero mugę 2020“.

Šventę organizuoja Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga. Renginio partneriai – Lietuvos kaimo turizmo asociacija, VŠĮ „Girstučio kultūros ir sporto centras”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA