I. Šimonytės kabinetas nenori dėl karantino leisti spręsti Seimui | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytės kabinetas nenori dėl karantino leisti spręsti Seimui

BNS 2022/03/13 19:44
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė nesutinka, kad praėjus pusmečiui nuo šalyje paskelbto karantino, toliau jį tęstų bei ribojimus nustatinėtų Seimas.

Ministrų kabinetas šią savaitę pateikė neigiamą išvadą atitinkamiems Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pakeitimams, kad karantiną pratęsus ilgiau nei šešių mėnesių laikotarpiui, parlamentui būtų perduoti įgaliojimai spręsti dėl ekstremalios situacijos suvaržymų, nustatant juos mėnesiui.

Šiuo metu karantiną Vyriausybė gali įvesti trims mėnesiams, su galimybe jį pratęsti mėnesiui, jei to reikia norint riboti užkrečiamųjų ligų plitimą.

Jeigu Vyriausybė nesikreiptų į Seimą ir nepateiktų motyvuoto siūlymo dėl asmens teisių ir laisvių ribojimų nustatymo ar pratęsimo, būtų laikoma, kad Vyriausybės nustatyti ribojimai atšaukti.

Vyriausybė tvirtina, kad pataisų iniciatorių reikalavimai gali prieštarauti Konstitucijoje nustatytam valdžių padalijimo ir konstituciniam teisinės valstybės principams.

Pabrėžiama, kad numačius siūlomas procedūras būtų apribotos galimybės Vyriausybei priimti skubius sprendimus, kurių reikėtų ekstremaliajai situacijai likviduoti ar užkrečiamųjų ligų plitimui stabdyti.

Karantinas dėl COVID-19 Lietuvoje buvo įvestas nuo 2020-ųjų kovo vidurio iki liepos, taip pat nuo 2020-ųjų lapkričio iki 2021-ųjų liepos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA