Šventinis kelių policijos reidas: sprukti sumanęs kaunietis pasigailėjo | Kas vyksta Kaune

Šventinis kelių policijos reidas: sprukti sumanęs kaunietis pasigailėjo

delfi.lt / Erika Venckutė 2022/03/12 11:04
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kovo 11-ąją Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) pareigūnai surengė didelius reidus Vilniuje ir Kaune. Pasirodo, kad daugiausiai dėmesio sulaukė BMW vairuotojai, ne vienas prie vairo sėdo įkaušęs.

Neblaivūs vairuotojai Kaune

LKPT pareigūnai Kaune nustatė 5 neblaivius vairuotojus (visi įpūtė virš 1,00 promilės) ir 7 teisės vairuoti transporto priemones neturinčius piliečius.

Pareigūnai informavo, kad labiausiai pasižymėjo reide pasitikrinti nenorėjęs vairuotojas. Teigiama, kad pažeidėjas bandė pabėgti, tačiau jį sustabdė smūgis į šaligatvio bortelį. Vairuotojas buvo ir neblaivus, ir vairavo transporto priemonę neturėdamas tam teisės.

Anot pareigūnų, taip pat dėl transporto priemonės perleidimo vairuoti neblaiviam ar „beteisiui“ piliečiui buvo nubaustas ne vienas žmogus.

Puokštė pažeidėjų Vilniuje

Nuo 15 val. iki 2 val. sostinėje dirbę pareigūnai nubaudė 7 neblaivius ir apie 17 teisės vairuoti transporto priemones neturinčių vairuotojų.

Justiniškių gatvėje buvo sustabdytas BMW automobilis, kurį vairavo „etatinis“ pažeidėjas. Už vairavimą išgėrus ne kartą baustas vaikinas vėl sėdo prie automobilio vairo būdamas neblaivus: į alkoholio matuoklį pirmu pūtimu įpūtė 0,91 promilės, antru – 0,61 prom. Maža to, automobilis neturėjo nei techninės apžiūros paso, nei draudimo, o pats vairuotojas buvo be vairuotojo pažymėjimo.

Reidui persikėlus į Olandų gatvę pareigūnų dėmesio sulaukė „Renault Laguna“ automobilis – mėgindamas išvengti patikros vairuotojas nusuko į šalutinį kelią ir bandė pasišalinti. Jaunuolį pasiviję pareigūnai išsiaiškino, kad „žalialapis“ vairuotojas neblaivus, jis į alkoholio matuoklį pirmu pūtimu įpūtė 0,43 prom., antru – 0,29 prom. Jaunuolis pamatęs antros patikros rezultatus apsidžiaugė, kad nustatyta leistina norma, bet vis dėlto pamiršo, jog jis turi būti visiškai blaivus.

Olandų gatvėje taip pat buvo sustabdyta ir neblaivi moteris. „Range Rover“ vairuotoja į alkoholio matuoklį pirmu kartu įpūtė 1,05 prom., antru 0,93 prom. Moteris su šuniu kelionę baigė pėsčiomis.

Po vidurnakčio LKPT pareigūnai persikėlė į T. Narbuto gatvę, čia irgi pažeidėjų netrūko. Reido metu buvo sustabdytas „žalialapis“ BMW vairuotojas, jis į alkoholio matuoklį įpūtė 1,73 promilės (vidutinis girtumas). Jaunuolis neatrodė nusiminęs, o išvis apsidžiaugė, kai sužinojo, kad išvengė baudžiamosios atsakomybės – antru pūtimu jam buvo nustatytas 1,48 prom. girtumas (lengvas girtumas).

Pareigūnams įkliuvo ir vairuotojo pažymėjimo neturintis BMW vairuotojas. Romų tautybės vaikinas pareigūnus bandė įtikinti, jog turi vairuotojo pažymėjimą, tik jo su savimi nepasiėmė. Pasiteisinimai vairuotojui nepadėjo, teko pateikti savo asmens dokumentą, o duomenų bazėje paaiškėjo tiesa.

Pasirodo, kad vaikinas turėjo laikiną vairuotojo pažymėjimą, tačiau įvykdęs ne vieną KET pažeidimą nepraėjo kursų ir dėl to teisė vairuoti iš jo buvo atimta. Žiniasklaidos dėmesiu nepatenkintas romas pareigūnams teigė, kad žurnalistus užburs.

Daugiausiai dėmesio T. Narbuto gatvėje sulaukė neįtikėtinai kvailas vairuotojo elgesys. Bandydamas išvengti patikros BMW vairuotojas suko į Sėlių g. (kai tai daryti draudžia kelio ženklai) ir dideliu greičiu nuskriejo Žvėryno gatvėmis. Pareigūnai vyriškiui neleido pasprukti, BMW ir vairuotojas buvo surasti viename daugiabučio kieme. Į alkoholio matuoklį pirmu kartu įpūtė 1,70 prom., antru – 1,69 prom.

Vyriškis pripažino, kad blogai pasielgė, teigė, jog iš Rinktinės gatvės važiavo pas verkiantį sūnų į Pilaitę. Kaip vairuotojas pasakojo, iki 7 ryto gėrė degtinę su draugais ir galimai nespėjo išsiblaivyti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA