Į Kauną atvykstantis Šaras ruošiasi ypatingai kovai: „Žalgiris“ tapo labai gera komanda | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atvykstantis Šaras ruošiasi ypatingai kovai: „Žalgiris“ tapo labai gera komanda

delfi.lt 2022/03/10 18:40
DELFI nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas „Barcelonos“ klubas atskrenda į Kauną, kur penktadienį Eurolygos rungtynėse sukryžiuos špagas su „Žalgirio“ krepšininkais. Prieš skrydį į Lietuvą Eurolygos turnyro lentelės lyderių strategas pasidalijo savo mintimis apie tai, kas jo auklėtinių laukia „Žalgirio“ arenoje.

Nors Kaune akis į akį susirems pirmą ir paskutinę vietas Eurolygos turnyro lentelėje užimančios ekipos, Š. Jasikevičius lengvo pasivaikščiojimo „Žalgirio“ arenoje tikrai nesitiki.

Ir tam, anot jo, yra ne viena priežastis. Bendraudamas su Ispanijos žurnalistais treneris paminėjo ir emocinę atmosferą arenoje, ir apskritai „Žalgirio“ pastaruoju metu demonstruojamą formą.

„Seniai žaidėme rungtynes, kur mus pasitiktų tokios gausios varžovų sirgalių gretos – pastaruoju metu dažniausiai rungtyniaudavome palaikomi savų gerbėjų. Laukiame labai emocingų rungtynių. Manau, kad „Žalgiris“ šiuo metu yra pasiekęs gerą formą, gerokai pagerinęs savo žaidimo kokybę, ką akivaizdžiai parodo ir kauniečių pergalės, – dėstė Š. Jasikevičius. – „Žalgirio“ žaidėjai dabar yra gerokai ramesni, išsigydę traumas: sugrįžo labai svarbūs krepšininkai – Joffrey Lauvergne’as ir Janis Strelniekas.

O Lukas Lekavičius ir Tyleris Cavanaugh apskritai visą sezoną demonstruoja tikrai gerą formą. Manau, ramybės kauniečiams pridėjo pergalė Karaliaus Mindaugo taurėje – juk dabar jie jau turi titulą savo kolekcijoje. Ir aš „Žalgirio“ šiuo metu nevadinčiau „pavojinga“ komanda, ją pavadinčiau juos „labai gera“ komanda.“

Po užsitęsusios pralaimėjimų serijos „Žalgiris“ vasario 10-ąją pagaliau pratrūko ir Eurolygoje, kur iškovojo tris pergales paeiliui, nors praėjusią savaitę vėl turėjo pripažinti Berlyno ALBA ekipos pranašumą. Nepaisant to, pasak Š. Jasikevičiaus, kovoje su „Barcelona“ žalgiriečiai turėtų būti pakilios nuotaikos.

„Kovo 11-oji Lietuvoje – tai ypatinga, Nepriklausomybės atkūrimo diena. Taigi, žinodami šią ir anksčiau išvardintas aplinkybes, turime būti pasiruošę labai emocingam „Žalgiriui“ ir apskritai labai emocingai arenai. Laukia tikrai sunkios rungtynės, kaip ir visos kitos Eurolygoje“, – pridūrė jis.

Anot Š. Jasikevičiaus, šiuo metu pagrindinis „Barcelonos“ tikslas Eurolygoje – užbaigti reguliarųjį sezoną pirmoje turnyro lentelės vietoje ir taisyti klaidas, pasitaikančias rungtynių eigoje.

„Be abejo, reguliarųjį sezoną norime užbaigti pirmoje vietoje, todėl pergalė mums labai reikalinga. Tarpusavyje kalbamės, kad paskutiniu metu žaidžiame itin banguotai – pernelyg daug pakilimų ir nuopuolių pačių rungtynių metu, mums būtina išlaikyti dinamiką“, – pažymėjo jis.

O paklaustas, kaip vertina pastaruoju metu į gilią duobę įkritusio Madrido „Real“ klubo situaciją (Eurolygoje – keturi pralaimėjimai iš eilės, problemos ir Ispanijos čempionate), Š. Jasikevičius principinių varžovų nurašyti toli gražu neskubėjo.

„Visoms ekipoms ilgo sezono metu tenka įkristi į duobes. Ir aš iki šiol manau, kad „Real“ yra mūsų lygio komanda bei artėjant sezono finišui jų rezultatai pagerės“, – tikino jis.

Primename, kad su „Barcelona“ į gimtinę atvyksta visa grupė lietuvių bei sąsajų su „Žalgiriu“ turinčių krepšinio pasaulio žmonių. Namo sugrįš ne tik Š. Jasikevičius, bet ir klube dirbantys , Darius Maskoliūnas, Tomas Masiulis, Justas Grainys ir ekipoje žaidžiantis Rokas Jokubaitis.

„Barcos“ sudėtyje yra ir dar du buvę žalgiriečiai – Nigelas Hayesas Brandonas Daviesas.

Būtent R. Jokubaitis ir N. Hayesas, prieš komandų pristatymą, bus pagerbti „Žalgirio“ arenoje. Anksčiau išvardinti treneriai ir B. Daviesas jau buvo panašiai pagerbti ankstesniuose sezonuose.
R.Jokubaitis Lietuvos čempionų marškinėlius vilkėjo 2016–2021 metais, o N. Hayesas nuo 2019 iki 2021 metų.

Rungtynės penktadienį Kaune prasidės 19.45 val. Pažymėtina, kad jų išvakarėse Š. Jasikevičius „Žalgirio“ arneoje dalyvaus dar viename renginyje – pokalbių šou „Pasitikite“ su Justinu Jankevičiumi.

Kadangi komandą skraidinantis lėktuvas gerokai vėlavo pakilti iš Barselonos, Š. Jasikevičiui iš Kauno oro uosto į areną teks lėkti beveik paknopstomis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA