Vairuotojai užplūdo pigiu kuru prekiaujančią degalinę: nusidriekė eilės | Kas vyksta Kaune

Vairuotojai užplūdo pigiu kuru prekiaujančią degalinę: nusidriekė eilės

Pigūs degalai „Emsi“ degalinėje Ilgakiemyje / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Trečiadienio popietę tarp Garliavos ir Ilgakiemio pastebėtas vairuotojų sujudimas. Į „Emsi” degalinę suplūdo tuščiais automobilių bakais ir papildomomis talpomis degalams vežini vairuotojai. Kaip paaiškėjo, degalinėje šio metu degalams taikoma akcinė kaina.

„Žmonės plūsta su didžiulėmis talpomis. Laukia bent 30 automobilių eilė”, – trečiadienį apie 16 val. pranešė skaitytojas.

Vyras nusistebėjo benzino ir dyzelino kaina. Tuo metu, kai didžiojoje dalyje Kauno degalinių dyzelino kaina trečiadienį priartėjo arti 2 Eur/l, greta Ilgakiemio esančioje „Emsi” degalinėje ši kaina ženkliai mažesnė. „Circle K” kaina šiandien Kaune 1,99 Eur/l buvo, čia 1,66 Eur/l lyg”, – teigė vyras.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo „Emsi” degalinės pardavimų vadovė Gitana Matuizienė, greta Ilgakiemio esančioje „Emsi” degalinėje degalams šiuo metu taikoma akcija.

„Kainas peržiūrime kiekvieną dieną ir po kelis kartus. Tai yra akcinė kaina, čia ir dabar pritaikome, kad klientas degalų galėtų užsipilti geriausiomis sąlygomis. Šiuo metu kiekvienai „Emsi” degalinei, atsiskaitant grynaisiais ar bankine kortele, taikomos akcinės kainos. Kaina gali pasikeisti ir pusvalandžio laikotarpiu”, – teigė G. Matuizienė.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad sparčiai kylančiomis degalų kainomis kauniečiai jau stebėjosi vakar. Tuo metu Vyriausybė pažymi, kad degalams akcizo mažinti kol kas nežada.

„Didžioji dalis litro (kuro – BNS) kainoje yra vis dėlto naftos kainos. Jūs matote, kaip kyla naftos kainos, jos kyla ir dėl neapibrėžtos situacijos naftos rinkoje, nes nėra aišku, ar bus sankcionuojama rusiška nafta, ar į rinką ateis kitų tiekėjų nafta, kiek tos naftos ateis“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė premjerė Ingrida Šimonytė, paklausta, ar valstybė gali kaip nors padėti amortizuoti degalų kainas.

„Todėl, kol bus neaiškumas, visos diskrecinės Vyriausybės priemonės, tokios, kaip akcizų mažinimas, man labai gaila, bet atsiguls tiekimo grandinės kišenėse. Tai Vyriausybė kol kas tokių siūlymų tikrai neteiks“, – pridūrė premjerė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA