Kauno rajonas Kovo 11-ąją švęs tris dienas: skelbiama renginių programa | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas Kovo 11-ąją švęs tris dienas: skelbiama renginių programa

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti visose Kauno rajono seniūnijose net tris dienas vyks šventiniai renginiai, skambės gražiausios lietuviškos dainos, plevėsuos aukštai iškeltos trispalvės.

Ši diena lietuviams neatsiejama nuo žodžių laisvė, vienybė, nepriklausoma valstybė. Šiandien šie žodžiai garsiai skamba visoje Europoje ir jos ribų – žmonės išreiškia palaikymą Ukrainos tautai, kuri gina savo laisvę nuo okupanto, neteisėtai bandančio atimti tautos teisę į laisvę ir nepriklausomybę. Todėl Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo 32-antrosios metinės Kauno rajone bus minimos solidarizuojantis su kovojančiais Ukrainos žmonėmis, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Kovo 9 diena

13.30 val. Kulautuvos pagrindinėje mokykloje bus pristatyta knyga „Tarp dangaus ir žemės. Taip gimsta kariai 1991-1992“, kuriame dalyvaus knygos autorius Aleksejus Gaiževskis. Vakare Ežerėlio (17.30 val.) ir Linksmakalnio (18 val.) gyventojų lauks koncertai.

Kovo 10 diena

Kovo 11-osios minėjimas vyks visose Kauno rajono ugdymo įstaigose. Taurakiemio laisvalaikio salėje nuo 12 val. prasidės šventinis koncertas. Tą pačią valandą Samylų seniūnijoje vyks eitynės „Nešu tautos vėliavą“. Jaunimas žygiuos nuo Šlienavos pagrindinės mokyklos iki Samylų kultūros centro.

Nuo 13 val. Kulautuvos pagrindinėje mokykloje prasidės tradicinis mokinių dainų konkursas „Dainuoju Lietuvai“.

Kauno rajono muziejus kartu su Japonijos ambasada Lietuvoje Raudondvario dvaro Oranžerijos restorane, 14 val. organizuoja taikos gervių dieną, skirtą Ukrainos vaikams palaikyti. Renginio metu Kauno miesto ir Kauno rajono mokiniai lankstys japoniškas origami gerveles.

Kovo 10 d., 15 val. Raudondvario pilies inkubatoriuje vyks iškilmingas minėjimas, kurio metu ne tik garbės ženklais bus apdovanoti žmonės, nusipelnę Lietuvai ir Kauno rajonui, bet ir pagerbti ukrainiečiai, ginantys savo šalį, išsakyti garsūs palaikymo ir vilties žodžiai „Slava Ukraini!”

Voškonių laisvalaikio salėje 15 val. vyks pilietinės akcija ir viktorina vaikams „Ką žinai apie savo šalį?“. Nuo 16 val. Liučiūnų laisvalaikio salėje prasidės šventinis renginys „Tau Lietuva“, kuris skirtas ne tik Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo, bet ir Knygnešio dienai paminėti. Šventės dalyvių lauks filmo „Knygnešys“ peržiūra, vyks šaškių ir šachmatų turnyrai.

18 val. Čekiškės ir Ilgakiemio laisvalaikio salėse vyks koncertai. Pusvalandžiu vėliau, 18.30 val. šventinis koncertas „Šaukiu aš Tautą“ prasidės Lapių pagrindinėje mokykloje. 19 val. Užliedžių laisvalaikio salėje vyks protų mūšis „Kovo 11-oji, tada ir dabar“.

Šventinis renginys nuo 18.30 val. vyks ir Akademijoje, Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos didžiojoje iškilmių salėje.

Kovo 11 diena

Šventinę dieną daug renginių prasidės nuo 11 val. Babtų miestelio centre vyks vėliavų pakėlimo ceremonija, o vėliau – koncertas. Kauno rajono gyventojų lauks ir pėsčiųjų žygiai Raudondvario apylinkėse, Domeikavoje ir Neveronyse, Vilkijoje – orientacinis-pažintinis turas „Atrask Vilkiją iš naujo“. Taip pat 11 val. įvyks iškilmingas koncertas Garliavos šimtmečio parke ir Karmėlavos parke bei paminklinio akmens a. a. Jonui Mačiuliui atminti atidengimo ceremonija.

Lietuvos nepriklausomybės dienai paminėti numatyti šventiniai koncertai daugelyje seniūnijų. 12 val. jie prasidės Padauguvos laisvalaikio salėje, senojoje Zapyškio bažnyčioje ir Ringaudų pradinės mokyklos sporto salėje, 14 val. – Rokų laisvalaikio salėje, 15 val. – Saulėtekių laisvalaikio salėje, 16 val. – A. ir J. Juškų etninės kultūros muziejuje (Vilkija).

Nuo 17 iki 22 val. kviečiame pasigrožėti šviesų instaliacija prie senosios Zapyškio bažnyčios.

Vandžiogalos laisvalaikio salėje 17 val. vyks protų mūšis, o Samylų kultūros centras nuo 18 val. kviečia į parodą „Mano – Tavo – Mūsų Lietuva“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA