Kauno senjorams – nemokami sveikos ir subalansuotos mitybos mokymai | Kas vyksta Kaune

Kauno senjorams – nemokami sveikos ir subalansuotos mitybos mokymai

Sveikos mitybos mokymai / Organizatorių nuotr.

Siekiant stiprinti senjorų fizinę bei emocinę sveikatą, Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras tęsia sveiko senėjimo temoms skirtą projektą ir kviečia Kauno senjorus prisijungti prie naujausių projekto veiklų. Kovo ir balandžio mėnesiais 60 metų ir vyresni Kauno miesto gyventojai galės dalyvauti nemokamuose mitybos mokymuose, skirtuose susipažinti su sveikatai palankių produktų pasirinkimu bei iš jų paprastai paruošiamų patiekalų receptais.

„Inicijuodami sveiko senėjimo temoms skirtas veiklas siekiame didinti vyresnio amžiaus kauniečių sveikatos raštingumo lygį bei formuoti pozityvius jų sveikatos elgsenos pokyčius. Kovo ir balandžio mėnesį dėmesį skirsime sveikos ir subalansuotos mitybos temoms, tokiu būdu kviesdami senjorus atkreipti dėmesį į savo kasdieninius valgymo įpročius“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Jūratė Jackytė.

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojami sveikos mitybos mokymai yra nemokami, o juose dalyvauti gali visi 60 metų ir vyresni Kauno miesto gyventojai, kuriems artimi sveikos gyvensenos siekiai. Mokymų metu gyventojai sužinos, kokie produktai yra naudingi sveikatai bei į ką atkreipti dėmesį juos besirenkant parduotuvėje ar turgavietėje.

Planuojami sveikos mitybos mokymai vyks pagal skirtingas temas, tačiau visi susideda iš 3 dalių: teorija apie mitybą ir sveikos mitybos principus, maisto gamyba ir pagamintų patiekalų degustacija. Gydytoja dietologė mokymų metu atsakys į visus rūpimus dalyvių klausimus sveikos mitybos tema.

Senjorai / Organizatorių nuotr.

„Projekto veiklos naudingos ne vien dėl mokymų metu gaunamų tiesioginių žinių, bet ir dėl papildomų verčių. Pastebime, jog mokymuose dalyvaujantys senjorai fiziškai aktyvesni, sveikesni, o kartu – energingesni ir laimingesni. Mokymų metu užsimezga įdomios pažintys, o veiklų metu įgytomis žiniomis senjorai noriai dalinasi su savo bendraamžiais draugais bei šeimos nariais“, – sako visuomenės sveikatos specialistė.

Vyresnio amžiaus kauniečiai gali registruotis į mokymus pagal norimą mokymų temą. Taip pat visi dalyviai po mokymų gaus nemokamą asmeninę gydytojo dietologo konsultaciją.

Mitybos mokymų tvarkaraštis / Organizatorių nuotr.

Mokymuose dalyvauti senjorai gali nemokamai, tačiau būtina išankstinė registracija spustelėjus čia arba telefonu 867373593.

Atsižvelgiant į šalyje galiojančius COVID-19 reikalavimus bei siekiant užtikrinti mokymų dalyvių ir lektorių saugumą, renginyje privaloma dėvėti respiratorių arba medicininę veido kaukę.

Sveikos mitybos mokymai – dalis Europos Sąjungos lėšomis finansuojamo projekto „Sveiko gyvensenos skatinimas Kauno mieste“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA