Kauno savivaldybės administracijos direktorius nušalintas nuo pareigų | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybės administracijos direktorius nušalintas nuo pareigų

BNS 2022/03/09 17:02
V. Šiliauskas / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis trečiadienį nuo pareigų nušalino administracijos direktorių Vilių Šiliauską, sulaukusį teisėsaugos įtarimų kyšininkavimu.

Kaip BNS informavo mero atstovas Tomas Jarusevičius, mero potvarkis pasirašytas reaguojant į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją.

„Visą dieną laukėme oficialaus pranešimo iš pareigūnų, popiet patys kreipėmės į Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybą. Prašėme pateikti informaciją, kuria remiantis galėtume daryti būtinus sprendimus“, – BNS perduotame komentare teigia V. Matijošaitis.

„Ilgiau laukti nebegalime – išgirdome, ką tyrimui vadovaujantys prokurorai kalba žiniasklaidoje. Todėl priėmiau sprendimą nušalinti direktorių nuo pareigų“, – sakė meras.

Anksčiau trečiadienį V. Matijošaitis pareiškė, jog su administracijos vadovu siekiama susidoroti.

„Šis žmogus nebe pirmą kartą sulaukia puolimo savo adresu. (…) Matyt, nepavykus iš pirmo karto, dabar siekiama susidoroti antru bandymu, pasitelkiant kitokią sritį“, – tuomet teigė jis.

Kaip BNS sakė mero atstovas, tai buvo pirmoji reakcija, neturint jokios informacijos. Šiai pasirodžius viešumoje, sprendimas vadovą nušalinti priimtas gavus išaiškinimą, kad tam nėra būtinas teisėsaugos institucijų kreipimasis.

Tyrimo duomenimis, V. Šiliauskas iš neįvardijamos bendrovės direktoriaus galėjo priimti kyšį už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant.

Administracijos vadovas šiuo metu sulaikytas, jam pateikiami įtarimai dėl kyšininkavimo. Tuo metu įtarimai minėtam verslininkui dėl papirkimo dar nėra pateikti.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Ričardas Gailevičius BNS anksčiau sakė, kad kyšis, įtariama, perduotas trečiadienio naktį, tą pačią dieną pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.

Jo suma, pasak prokuroro, yra gerokai didesnė nei 250 MGL (12,5 tūkst. eurų).

Tai laikoma didelės vertės kyšiu, už kurio davimą ar priėmimą Baudžiamajame kodekse numatytos griežčiausios bausmės.

Prokuratūra primena, kad asmuo gali būti atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, jeigu iš jo reikalauta kyšio ar provokuota duoti kyšį ir jis per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau negu iki jo pripažinimo įtariamuoju, savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai.

Valdančiųjų judėjimo „Vieningas Kaunas“ atstovas V. Šiliauskas Kauno miesto savivaldybės administacijai vadovauja nuo 2018 metų lapkričio, kai pakeitė pareigas palikusį tuometinį vadovą.

2019 metais jis buvo išrinktas į tarybą, tačiau mandato atsisakė ir tęsė darbą administracijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA