Kaune sužibs instaliacijų paroda Ukrainai palaikyti | Kas vyksta Kaune

Kaune sužibs instaliacijų paroda Ukrainai palaikyti

Ukrainos karo pievelė / Organizatorių nuotr.

Trečiadienį sužibs išskirtinė instaliacijų paroda „Ukrainos karo pievelė“ skirta pagerbti ir palaikyti nuo karo kenčiančią Ukrainą. Parodos atidaryme skambės gyva muzika.

Kovo 9 d. Kauno suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro vidiniame kiemelyje vyks instaliacijų parodos „Ukrainos karo pievelė“ atidarymas. Atidarymo dieną žiūrovus nustebins ne tik instaliacijos, bet ir Muzikos Akademijos prie KSJMC, vadovaujamos Gintaro Petraškos, solistų gyvai atliekama muzika.

Ši paroda skirta ne tik pagerbti, bet ir palaikyti Ukrainos gyventojus. Planuojama, kad instaliacija bus nuolatos papildoma naujais elementais ir objektais ir eksponuojama žiūrovams net 2 mėnesius, todėl, kaip teigia instaliacijų autorius Tomas Lagūnavičius: „Pastovus papildymas naujais art objektais sukurs tęstinumą ir primins, kad šiuo metu vykstančio karo užmiršti negalima“.

Ukrainos karo pievelė / Organizatorių nuotr.

Parodos idėja autoriui kilo stebint dokumentinius kadrus iš Ukrainoje vykstančio karo, matant sugriuvusius namus, sugadintus namų apyvokos reikmenis, žaislus ir kitus gyventojams svarbius daiktus. Instaliacijų sumanytojas siekia parodyti, kad meno pagalba Lietuvos gyventojai gali išreikšti savo požiūrį į vykstančius įvykius Ukrainoje.

Ukrainos karo pievelė / Organizatorių nuotr.

„Kai kurie Ukrainos miestai tampa griuvėsiais, bet tie griuvėsiai yra pasipriešinimo simbolis. Kiekvienas daiktas suponuoja simbolinę vertę – t. y. laisvę, norą likti nepriklausomais, pasipriešinimą. Mes turime susitaikyti su tuo, kad kare bus aukų, sugriovimų. Tačiau turime tikėti, kad karas kažkada baigsis. Ir iš šių griuvėsių Ukraina atgims iš naujo, bus stipresnė, atsinaujinusi“,- teigia parodos autorius T. Lagūnavičius.

Parodos atidarymas vyks kovo 9 d. 14.30 val., adresu: Sandėlių g. 7, Kaunas. Kauno suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro vidiniame kiemelyje. Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA