Suskambės baigiamieji „Šimtmečio dainos Lietuvai“ koncertai: kviečia prisiminti dainų ir istorijos pamatus | Kas vyksta Kaune

Suskambės baigiamieji „Šimtmečio dainos Lietuvai“ koncertai: kviečia prisiminti dainų ir istorijos pamatus

„Šimtmečio dainos Lietuvai“ koncertas / Organizatorių nuotr.

Artėjant vienoms iš svarbiausių Lietuvos valstybingumo datų – Vasario 16-ajai ir Kovo 11-ajai, renginių organizavimo komanda „Harmonija“ ėmėsi iniciatyvos surengti koncertų ciklą „Šimtmečio dainos Lietuvai“. Komandos nariams kilo idėja klausytojams priminti kiekvieno dešimtmečio Lietuvos muzikos padangėje skambėjusias dainas, o kartu ir prisiminti svarbius valstybingumo pamatų kūrimo etapus.

„Nuo mažens didžiavausi jog esu lietuvis. Įsimylėjau Lietuvos šokį, dainas, papročius, aprangą, kultūrą, gamtą bei žmones”, – savo mintimis apie koncertų ciklą dalijosi atlikėjas ir „Harmonijos“ įkūrėjas Gytis Murauskas.

„Prieš keletą metų kilo mintis, kad mes savo Valstybingumo šventes švenčiame tik mėnesio skirtumu, tad kodėl gi jų neapjungus, kad galėtume minėti visą mėnesį? Taip gimė idėja surengti „Šimtmečio dainų Lietuvai” koncertą ir prisiminti mūsų dainų ir istorijos pamatus keliaujant per Lietuvos istoriją dešimtmečiais. Branginu ir vertinu tai, ką turiu, nes laisvė nėra duotybė, ji iškovota mūsų Didvyrių krauju ir geležine valia.“

„Šimtmečio dainos Lietuvai“ koncertas Vytauto Didžiojo Karo muziejuje / Organizatorių nuotr.

Kaip rašoma „Harmonija“ pranešime žiniasklaidai, muzikinę programą dovanojo: Gytis Murauskas (tenoras), Povilas Strikaitis (bosas), Klaudijus Zajančkauskas (tenoras), Emilija Bagdonaitė (sopranas), Gabija Gudžiūnaitė (pianistė), Judita Tarasevičiūtė (koncerto vedėja).

Nors koncertai jau vyko vasario 16-ąją Druskininkų „Eglės sanatorijoje“ ir vasario 27-ąją Vytauto Didžiojo Karo muziejuje, visus nespėjusius išgirsti koncertinės programos „Harmonijos“ komanda maloniai kviečia į koncertus: Kovo 9-ąją 19 val. Svetingumo komplekse „Monte Pacis“ ir Kovo 11-ąją 20 val. Birštono „Eglės sanatorijoje“.

Daugiau informacijos apie renginius galite rasti „Facebook” paskyroje – „Harmonija – renginių organizavimo komanda“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA