Lietuvoje lankysis JAV diplomatijos vadovas ir aukščiausias JAV karinis pareigūnas | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje lankysis JAV diplomatijos vadovas ir aukščiausias JAV karinis pareigūnas

BNS 2022/03/06 09:07
Entonis Blinkenas ir Gabrielius Landsbergis / Asociatyvi / URM nuotr.

Į Lietuvą sekmadienį atvyksta Jungtinių Valstijų diplomatijos vadovas Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas), kuris lanko Belgiją, Lenkiją, Moldovą ir Baltijos šalis, siekdamas patvirtinti Vašingtono paramą Ukrainai.

Kovo 3–8 dienomis vykstanti kelionė „tęsia plačias konsultacijas ir koordinavimąsi su NATO sąjungininkais ir Europos partneriais dėl besitęsiančio Rusijos iš anksto suplanuoto neišprovokuoto ir nepateisinamo karo prieš Ukrainą“, pranešime skelbia Valstybės departamentas.

Jungtinių Valstijų ambasada Vilniuje pranešė, jog A. Blinkenas Vilniuje susitiks su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda, ministre pirmininke Ingrida Šimonyte ir užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu bei „aptars bendras pastangas remiant Ukrainą, stiprinant NATO, skatinant demokratiją ir žmogaus teises bei puoselėjant gilesnį ekonominės veiklos ir energetikos bendradarbiavimą“.

Pasak Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadoriaus Roberto S. Gilchristo (Roberto Gilkristo), JAV valstybės sekretoriaus vizitas akcentuoja šalies solidarumą su Lietuva ir kitomis NATO sąjungininkėmis Rusijos agresijos Ukrainoje akivaizdoje.

„Tai parodo mūsų tvirtą bendradarbiavimą saugumo ir ekonominių ryšių srityse, bendras demokratines vertybes ir žmonių tarpusavio ryšius, užtikrinančius, kad mūsų draugystė išliks tokia pat stipri ir ateityje“, – teigia ambasadorius.

Reaguodama į Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą NATO įsipareigojo sustiprinti savo karines pajėgas rytinėje Europoje, ypač Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Rumunijoje.

Atvyksta aukščiausias JAV karinis pareigūnas

Lietuvoje sekmadienį lankysis aukščiausias JAV karinis pareigūnas – Generalinio štabo viršininkas generolas Markas A. Milley (Markas Milis), pranešė Lietuvos kariuomenė.

Svečias susitiks su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu ir lankys Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje dislokuotus Jungtinių Valstijų karius.

JAV kariuomenės atstovas lankosi regione tvyrant įtampai, kai Rusijos kariuomenė praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA