Ministrė: Lietuvoje šiuo metu yra 1600 pabėgėlių iš Ukrainos, apie 700 iš jų vaikai | Kas vyksta Kaune

Ministrė: Lietuvoje šiuo metu yra 1600 pabėgėlių iš Ukrainos, apie 700 iš jų vaikai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į Lietuvą iš Ukrainos šiuo metu yra atvykę apie šimtas vaikų, nelydimi tėvų, kitą savaitę laukiama atvykstant dar šimto, informavo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

„Laukiame papildomai atvystat dar šimto vaikų, ir vaikų grupių papildomai tikrai turėsime“, – per spaudos konferenciją Trakuose šeštadienį sakė M. Navickienė.

Ministrė šeštadienį lankėsi Trakuose, kur yra apgyvendinti 43 vaikai iš globos namų Ukrainoje, dar 21 vaikas apgyvendintas Visagine. M. Navickienės pateiktais duomenimis, taip pat atvyko 31 pavienis vaikas iš Ukrainos su savo šeimos nariais, o šeši vaikai atvyko vieni pas giminaičius Lietuvoje.

„Sulaukėme labai daug besikreipiančių Lietuvos gyventojų, kurie sutiktų globoti vaikus, virš 200 šeimų jau kreipėsi dėl tokios galimybės, tai yra ženklas, kad ne tik apgyvendinimą suteikti galime, bet ir norime suteikti namus visiems vaikams“, – teigė ministrė.

Pasak jos, globėjo kol kas reikia tik vienam į Lietuvą atvykusiam vaikui, tie vaikai, kurie atvyko iš Ukrainos globos namų, ir Lietuvoje gyvens kartu.

„Globos poreikis Lietuvoje yra tik vienam vaikui, tie vaikai, kurie yra institucinėse globose, jie kartu ir gyvena, kartu ir gyvens“, – pažymėjo M. Navickienė.

Ji teigė, kad vaikų apgyvendinimo sąlygos Trakuose yra saugios ir jaukios, bet prašė neieškoti su jais kontakto, nes „psichologiniai išgyvenimai vis dar yra labai išreikšti, saugumo jausmas turi atsistatyti, dabar svarbiausias dalykas yra ramybė“.

Ministrė taip pat pateikė duomenis, kad iš viso Lietuvoje šiuo metu yra 1600 pabėgėlių iš Ukrainos, apie 700 iš jų yra vaikai.

Rusijos kariuomenė praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasipiktinimą visame pasaulyje. Vakarų valstybės į invaziją atsakė griežtomis sankcijomis Rusijai ir visokeriopa, įskaitant karinę, paramą Ukrainai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA