Kokios gėlės populiariausios kovo mėnesį? | Kas vyksta Kaune

Kokios gėlės populiariausios kovo mėnesį?

B.J. gėlės / organizatorių nuotr.

Nors dėl esamų aktualijų daugelio gyventojų nuotaikos išlieka neramios, net ir vienas gėlės žiedas gali pradžiuginti kiekvieną moterį. Artėjanti kovo 8-oji, jau dabar pradeda spalvinti gėlių parduotuvių vitrinas ir prieigas pavasarinių žiedų gausa. Tiesa, Vilijampolėje, adresu Varnių g. 15, įsikūrusio „B.J. Gėlės“ salono floristės atskleidžia, jog nepaisant skirtingų žiedų įvairovės, perkamiausiomis gėlėmis Moters dienos proga išlieka geltonos spalvos tulpės.

Oficialiai Moters dieną pradėta švęsti po 1910 m., kuomet kovo 8 d. Kopenhagoje vykusioje tarptautinėje moterų konferencijoje buvo pasiūlyta kasmet vieną dieną skirti moterų kovai už laisvę bei lygias teises. Jau po metų pirmą kartą Moters diena buvo minima Vokietijoje, Austrijoje, Danijoje, Šveicarijoje.

Šiandien mūsų visuomenėje Moters diena yra graži proga atsigręžti į šeimos, draugų rato ar darbo kolektyvo moteris, skiriant joms papildomo dėmesio bei pradžiuginant smulkiais siurprizais. Populiariausias būdas – apdovanoti ryškiaspalviu gėlės žiedu.

Populiariausi – pavasariniai žiedai

Nors orai už lango išlieka vėsūs, pavasariniai žiedai parduotuvių vitrinose kauniečių akis džiugina vis ryškiau. „B. J. Gėlės“ floristės atskleidžia, jog floristikos saloną bei jo prieigas būtent artėjant Moters dienai papildys daugiau nei pusė šimto skirtingų žiedų: dvi dešimtys įvairių tulpių bei dešimtimis skaičiuojamų kitų gėlių rūšių. Platų Moters dienos gėlių asortimentą, pasak florisčių, lemia įvairūs pirkėjų poreikiai.

„Kaip ir kasmet, kovo mėnesį gėlių saloną užpildo pavasarinių žiedų jūra. Tulpės, narcizai, irisai ir kitos skintos pavasario gėlės yra pats populiariausias pasirinkimas tarp moteris pradžiuginti norinčių vyrų. Tiesa, klasika, aktualia visiems metų laikams bei šventėms išlieka ir rožės. Na, o jei reikėtų išskirti vieną, pirkėjų gretose patį populiariausią Moters dienos gėlės žiedą, tai būtų geltona tulpė“, – sako „B. J. Gėlės“ floristė.

Pastebima, jog sveikindami moteris, vyrai pagal savo skonį renkasi tiek skintų gėlių žiedus, tiek pavasarines puokštes. Siekiant užtikrinti, kad visi pirkėjai rastų jiems patinkančių sveikinimo alternatyvų, artėjant Moters dienai, „B. J. Gėlės“ salonas dirbs kovo 7 dieną nuo 7 iki 22 val., o kovo 8 dieną – nuo 6 iki 21 val.

„Kovo 8-ąją ir prieš ją pirkėjus gėlių žiedai bei skirtingo dydžio puokštės pasitiks dar iki praveriant salono duris. Jei tik leis orai, gėlių ekspozicija įsikurs tiek floristikos salono viduje, tiek lauke“, – sako floristė.

B.J. gėlės / organizatorių nuotr.

Išankstiniai užsakymai į biurus

Kelių pastarųjų metų tendencija – išankstiniai gėlių užsakymai į skirtingų įmonių biurus. Mieste veikiančios bendrovės entuziastingai sveikina savo koleges.

„Vis dažniau išankstinius užsakymus pateikia įmonės, norinčios pasveikinti savo koleges. Siekiame kaip įmanoma labiau supaprastinti užsakymo procesą, kad įmonių atstovams tereikėtų tik įvardinti norimų žiedų ar puokščių skaičių bei apmokėti sąskaitą. Tiek gėlių paruošimu, tiek jų pristatymu galime pasirūpinti mes“, – sako „B. J. Gėlės“ floristė.

Gėlių salone pirkėjai ras ne tik pavasarinių skintų gėlių, puokščių ar gėlių kompozicijų, bet ir gėlių dėžučių, populiariųjų miegančių rožių bei vazoninių gėlių.

Užsakyti gėles iš anksto klientai gali pasiskambinę telefonu +37067162545. Išsirinkti norimą puokštę ar kompoziciją gyvai – atvykę adresu Varnių g. 15, Kaunas. Norintys pasveikinti mylimas moteris, tačiau neturintys galimybės to padaryti gyvai, gėles gali užsakyti nuotoliniu būdu su pristatymo nurodytu adresu paslauga.

Daugiau informacijos – „B. J. Gėlės Kaune“ profilyje „Facebook“, spustelėjus ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA