Antrajame kėlinyje į duobę įkritęs „Žalgiris“ taip ir nesugebėjo iš jos išlipti | Kas vyksta Kaune

Antrajame kėlinyje į duobę įkritęs „Žalgiris“ taip ir nesugebėjo iš jos išlipti

Žalgiris.lt nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Berlyne nutrūko Kauno „Žalgirio“ pergalių seriją Eurolygoje. Jure Zdovco auklėtiniai išvykoje rezultatu 74:82 (24:24, 6:20, 20:15, 24:23) nusileido vietos ALBA ekipai.

Puolime kamuolį atkovojo ir metimu iš po krepšio dvikovą pradėjo Tyleris Cavanaugh, iš toli pataikė Janis Strelniekas, bet varžovai įgijo pranašumą – 5:10. Tie patys žalgiriečiai pridėjo ir po dvitaškį, Marekas Blaževičius realizavo baudos metimą, keturis taškus surinko Lukas Lekavičius, iš toli taikliai atakavo Nielsas Giffey, po du taškus įsirašė Joffrey Lauvergne ir Pauliaus Jankūnas, o su kėlinio pabaiga rezultatą išlygino L.Lekavičius– 24:24.

Antrasis ketvirtis kauniečiams nesusiklostė, kadangi „Žalgiris“ taškų pelnyti negalėjo daugiau nei septynias minutes ir jau atsiliko dviženkliu skirtumu – 24:37. Taškų badą nutraukė Artūro Milaknio tritaškis, o po dar dviejų minučių, su kėlinio sirena, iš toli taikliai atakavo Paulius Jankūnas – 30:44.

Iškart po pertraukos du dvitaškius įmetė T.Cavanaugh, keturis taškus iš eilės pelnė Joshas Nebo, o A.Milaknis du kartus taikliai metė iš toli – 44:50. Du tritaškius iš eilės per likusį kėlinio laiką įmetė T.Cavanaugh, tačiau deficitas dar šiek tiek išaugo – 50:59.

Lemiamą ketvirtį tritaškiu pradėjo L.Lekavičius, tačiau labai greitai deficitas vėl išaugo iki dviženklio – 53:65. Vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo P.Jankūnas, A.Milaknis surinko penkis taškus iš eilės, o tą patį efektingai pakartojo ir J.Nebo – 65:73. T.Cavanaugh pataikė baudos metimą, J.Nebo atliko dėjimą po puolime atkovoto kamuolio, sėkmingą reidą po krepšiu surengė J.Strelniekas, o T.Cavanaugh smeigė tritaškį – 73:77. Vieną baudos metimą realizavo J.Nebo, tačiau varžovai dvikovos pabaigą sužaidė geriau ir „Žalgiris“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą – 74:82.

„Žalgiris“: T.Cavanaugh 18 (6 atk. kam.), A.Milaknis 15, J.Nebo 12 (8 atk. kam.), L.Lekavičius 9 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 8, J.Strelniekas 7 (9 rez. perd.), N.Giffey 3, J.Lauvergne 2, M.Blaževičius 1, E.Ulanovas 0 (6 atk. kam.), K.Lukošiūnas 0.

ALBA: J.Thiemannas 17, J.Smithas 16, M.Lo 12, L.Sikma 12.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA