„Regitra“ uždraudė vardinius numerius MOSCOW ir RUSSIA | Kas vyksta Kaune

„Regitra“ uždraudė vardinius numerius MOSCOW ir RUSSIA

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Eisme nebelieka vardinių numerių su užrašais MOSCOW ar RUSSIA, ketvirtadienį pranešė „Regitra”.

„Susisiekėme su jų savininkais ir pasiūlėme juos pasikeisti į kitą derinį. Taip pat norime atkreipti dėmesį, kad tokių užrašų nebeišduodame jau keletą metų, o socialiniuose tinkluose kai kurių asmenų nuotraukose užfiksuoti numeriai kaip CCCP17 jau yra seniai sunaikinti”, – rašoma „Regitros” pranešime.

„Regitra” primena, kad pagal galiojančias taisykles numerio ženklai negali sutapti ir su SSRS valstybių, komunistinių organizacijų pavadinimais, komunistinių vadovų pavardėmis, jų santrumpomis. Dėl šios priežasties nebuvo išleista, pavyzdžiui, KGB numerio ženklų serija.

Vairuotojams nebūtų išduodami ir tie valstybiniai vardiniai numeriai, kurių kombinacijos reiškia nepadorius, įžeidžiančius, neigiamas emocijas skatinančius žodžius, taip pat keiksmažodžiai ir sąvokos, įžeidžiančios kitas rases, kitų tikėjimų atstovus.

Tokia simbolika, deriniai ir pan. draudžiami ne tik valstybiniuose numerio ženkluose. Baudą užtrauktų ir, pavyzdžiui, atitinkamais lipdukais, užrašais apklijuotas automobilis. Už tokią simboliką gresia 150-300 eurų bauda, be to, daiktas, taigi, ir automobilis, dėl tokios simbolikos naudojimo gali būti konfiskuotas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA