Kauno rajonas tikslina duomenis: su jokiais Rusijos ir Baltarusijos miestais nebendradarbiauja | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas tikslina duomenis: su jokiais Rusijos ir Baltarusijos miestais nebendradarbiauja

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Bendradarbiavimą su Baltarusija ir Rusija nutraukia vis daugiau Lietuvos miestų. Tuo metu Kauno rajono savivaldybės bendradarbiavimo sutartys pasėjo klausimų. Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) internetiniame puslapyje antradienio popietę galima matyti, kad Kauno rajonas sudaręs bendradarbiavimo sutartis su Gardino miestu ir rajonu bei Krasnoznamensko rajonu.

LSA internetiniame puslapyje vis dar prieinami duomenys, kad nuo 2011 metų Kauno rajono savivaldybė bendradarbiauja su Rusija – Krasnoznamensko rajonu taip pat 2016-aisiais bendradarbiavimo sutartis pasirašyta ir su Baltarusija – Gardino miestu ir rajonu.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno mero patarėjas Edmundas Mališauskas, oficialių sutarčių su minėtomis šalimis niekada nebuvo.

„Oficialios sutarties niekada nebuvo, gal tai kažkokie seni kontaktai prieš 15 metų. Paprašėme LSA pašalinti klaidingą informaciją. Su Krasnoznamensku buvo gal vienas ar du kontaktai maždaug prieš 12 ar 15 metų, bet jokios sutarties nebuvo. Su Gardinu taip pat buvo kontaktų dėl galimybės įgyvendinti bendrą turizmo projektą, tačiau joks bendradarbiavimas neįvyko, sutarties nepasirašėme

Kasdien bendraujame su Užkarpatės apskrities administracija, kartu su Kauno rajono verslo įmonėmis teiksime humanitarinę pagalbą. Vakar gavome poreikių sąrašą“, – komentavo E. Mališauskas.

Bendradarbiavimą nutrauks 32 savivaldybės

Su Baltarusijos ir Rusijos miestais bendradarbiavimą nutraukė ar ketina nutraukti 32 iš 60-ies savivaldybių, pirmadienį pranešė Savivaldybių asociacija.

Jos teigimu, tai – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus miestų, Kazlų Rūdos, Neringos ir Marijampolės savivaldybės.

Taip pat – Akmenės, Anykščių, Ignalinos, Jonavos, Kėdainių, Radviliškio, Šilalės, Šilutės, Švenčionių, Ukmergės, Šalčininkų, Trakų, Kaišiadorių, Lazdijų, Kretingos, Rokiškio, Raseinių, Varėnos, Molėtų, Jurbarko, Šakių, Tauragės, Panevėžio rajonų savivaldybės.

Savivaldybių asociacijos vadovas, Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius sako, kad tą artimiausiu metu padarys ir kitos savivaldybės.

Iš viso Lietuvoje yra 60 savivaldybių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA