Palaikymas ukrainiečiams neslūgsta: legendinė frazė apgaubė Kleboniškio pėsčiųjų tiltą | Kas vyksta Kaune

Palaikymas ukrainiečiams neslūgsta: legendinė frazė apgaubė Kleboniškio pėsčiųjų tiltą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kovo 1-ąją kauniečiai paramos akciją nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams išreiškė drąsiu gestu. Plakatą su legenda tapusia fraze pakabino ant Kleboniškio pėsčiųjų tilto. 

Frazė „Русский военный корабль, иди н***й!“ (liet. „Rusijos karo laivas, eik na***!“) žaibišku greičiu paplito po pasaulį, kai penktadienį, vasario 25 dieną, buvo išplatintas oficialus garso įrašas. Jame buvo girdimas rusų kareivių pasiūlymas savanoriškai pasiduoti gyvačių salą ginantiems pasieniečiams. Po ilgos pauzės ir tylos Ukrainos pasieniečiai ištarė žodžius „Русский военный корабль, иди н***й!”.

Šis pasakymas nuaidėjo per visą pasaulį kaip ryžto simbolis, o kauniečiai nusprendė ją viešai ir pademonstruoti. Antradienį Kaune suplevėsavęs plakatas yra 3 metrų aukščio bei 20 metrų ilgio ir pasitinka vairuotojus vykstančius A1 keliu, Vilniaus link.

Tiesa, idėjos iniciatoriai baiminosi, kad plakato dydis gali trukdyti transporto priemonių eismui, todėl plakatas buvo pakabintas šone.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad tai ne pirma ukrainiečių palaikymo akcija Kaune. Sekmadienį Aleksote, Europos prospekte 47, ant sienos nupiešė Ukrainos vėliavą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA