„Vičiūnų grupės“ generalinio direktoriaus pranešimas dėl veiklos Ukrainoje ir Rusijoje | Kas vyksta Kaune

„Vičiūnų grupės“ generalinio direktoriaus pranešimas dėl veiklos Ukrainoje ir Rusijoje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune” pirmadienio rytą gavo „Vičiūnų grupės” generalinio direktoriaus ir Kauno miesto tarybos nario Šarūno Matijošaičio pranešimą dėl verslo situacijos Ukrainoje ir Rusijoje. Pateikiame pranešimo tekstą.

„UAB „Vičiūnų grupė“ yra tarptautinė maisto pramonės bendrovė, savo produkciją tiekianti į daugiau nei 60 pasaulio rinkų, tarp jų – ir Rusijos bei Ukrainos. Kaip ir daugelis tarptautinių JAV ir Europos korporacijų valdomų maisto gamintojų, šiose rinkose dirbame su tarptautiniais mažmeninės prekybos tinklais ir turime įsipareigojimus jiems.

Veikla tiek Ukrainoje, tiek Rusijoje šiuo metu yra apsunkinta ir kai kuriose sferose sustabdyta. Trūkinėja tiekimo grandinės, destabilizuotas valiutų kursas. Prasidėjus kariniams veiksmams, situacija yra nuolat besikeičianti, tad kasdien ją stebime ir atitinkamai priimame sprendimus.

Mūsų produkcija gaminama Lietuvoje, Estijoje, Ispanijoje ir Kaliningrado srityje Sovetske. Sovetsko gamyklos produkcija tiekiama tik rytų šalims, tarp kurių – Gruzijos, Moldovos, Kazachstano, Uzbekijos, Azerbaidžano rinkos. Gamykla įkurta prieš 20 metų.

Per tą laiką įkūrėme ir išvystėme verslą Ukrainoje, kur turime logistikos ir prekybos įmones bei daugiau nei 700 darbuotojų. Teikiame humanitarinę pagalbą, sulaukėme prašymų iš Ukrainos humanitarinėms reikmėms teikti pervežimo paslaugas. Esame pasirūpinę mūsų darbuotojais – norinčius saugiai evakuojame. Nors Ukrainoje veikla beveik sustojusi ir žmonės nedirba, ten esantiems darbuotojams mokami atlyginimai, teikiama reikalinga pagalba.

„Vičiūnų grupėje“ dirba daug ukrainiečių. Norintiems grįžti į tėvynę suteikėme visokeriopą pagalbą. Kaune karo pabėgėliams skiriame nemokamam apgyvendinimui visą grupės valdomą „Metropolio“ viešbutį”, – rašo UAB „Vičiūnų grupė“ generalinis direktorius Š. Matijošaitis.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad vakar, vasario 27 dieną, prie Kauno miesto savivaldybės kauniečiai išreiškė nepasitenkinimą Kauno valdžios sprendimu neatsiriboti nuo Rusijos miestų. Dalis protestuotojų pasisakė ir prieš Kauno mero šeimos valdomą verslą, kurio gijos siekia ir Rusiją.

„Visi Kauno miesto bei rajono gyventojai, kurie nesutinka su mūsų miesto mero V. Matijošaičio vykdomu verslu Rusijoje bei bendradarbiavimo su Rusijos miestais nenutraukimu yra kviečiami šį sekmadienį (02.27) 18 val. išreikšti savo visuotinį pasipiktinimą gyvai.

Tegul Kauno Savivaldybė supranta, jog su jų priimtais sprendimais Kauno gyventojai nesutinka“, – buvo rašoma raginime sukilti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA