Kauno rajono gyventojai turėjo galimybę išmėginti naują žiemos sporto šaką | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono gyventojai turėjo galimybę išmėginti naują žiemos sporto šaką

Bavariškas akmenslydis Raudondvaryje / KRS nuotr.

Vasario 26 dieną Raudondvario dvaro čiuožykloje vyko draugiškos aištoko (bavariško akmenslydžio) varžybos. Į renginį susirinkę gyventojai galėjo ne tik susipažinti su šia sparčiai populiarėjančia žiemos sporto šaka, bet ir patys išbandyti šį smagų žaidimą.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, bavariškas akmenslydis – tai kerlingui gimininga žiemos sporto šaka, kurios ištakos siekia XVI a. Šis sportas itin populiarus Alpių regione.

Jį žaisti galima ant užšalusių ežerų, tvenkinių, ledo arenose. Tai komandinis žaidimas, kurio metu sportininkų tikslas yra nustumti pagrindinį žaidimo įrankį – kūgio formos akmenį su 30 cm aukščio rankena – kuo arčiau taikinio.

Kaip demonstracinė sporto šaka bavariškas akmenslydis pirmą kartą buvo įtrauktas į žiemos olimpinių žaidynių programą 1936 m., dar kartą – 1964 m. Lietuvoje šis žaidimas taip pat populiarus – šalį atstovaujančios komandos dalyvauja Europos taurės bei Europos jaunimo čempionatuose.

Renginys buvo organizuojamas pagal projektą „Istorinis kelias: Raudondvaris-Bauskė (LLI-498)“, bendradarbiaujant su sporto klubu „Forsarus“, Lietuvos kerlingo federacija ir Lietuvos bavariško kerlingo asociacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA